Daar zit een lekker luchtje aan

Altijd een fris ruikend toilet? 5 luchtige tips

15 januari 2021 06:59
Beeld © iStock

Het kleine kamertje kun je opfrissen met een chemische toiletverfrisser. Niet heel bevorderend voor je longen en het milieu. Scroll verder om te lezen hoe je op natuurlijke manier voor wat broodnodige verfrissing zorgt.

5x een natuurlijke toiletverfrisser

Als je een niet te overheersende, subtiele geur in het toilet wil, kun je denken aan een paar natuurlijke opties. Weet wel dat je na verloop van tijd 'blind' kunt worden voor geuren, dus het kan geen kwaad te variëren met onderstaande tips.

1: Gedroogde eucalyptusbladeren

Eucalyptus heeft alles mee: het staat sfeervol en daarbij ruikt het lekker. Hang een paar takken op aan een lint of zet ze in een vaas(je), en je bent dagelijks verzekerd van een frisse geur in het toilet. 

2: Gezellige geurstokjes

Eigenlijk gaat voor geurstokjes hetzelfde verhaal op als bij de eucalyptusbladeren: het zijn lekker ruikende sfeermakers. Het enige wat je hoeft te doen, is de geurstokjes eens in de 1,5 à 2 weken om te draaien of te vervangen. 

3: Werk met essentiële oliën

Dit is zo'n typische tip die je graag eerder had willen weten. Wat je doet: elke keer dat je een nieuwe toiletrol ophangt, doe je 3 tot 5 druppeltjes essentiële olie aan de binnenkant van het kartonnen rolletje. Wees niet te scheutig met druppels anders wordt de geur erg overheersend en minder aantrekkelijk.

Aan welke geuren je kunt denken? Citroen, sinaasappel, lavendel en eucalyptus vallen in de categorie 'favoriete toiletgeur van velen.'

4: Heerlijke geurkaarsen

Kaarsen, op de redactie vinden we dat je er niet genoeg van in je huis kunt halen. En waarom ze slechts in de woonkamer laten shinen als ze juist in het toilet een extra vleugje gezelligheid en verfrissing brengen. Heel leuk idee ook als je gasten over de vloer krijgt.

5: Zakje potpourri

Oma's tip voor een fris ruikend toilet: een zakje potpourri. Dit is een mengsel van gedroogde bloemen en andere ingrediënten in een open bakje of zakje. Hang het op aan de toiletrolhouder of zoek een andere plek. 

Miniatuurvoorbeeld
Frisse geur in huis

Zo heb je áltijd een lekkere geur in huis hangen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore