Warm winternest

5 winterse tips om je slaapkamer extra cosy te maken

13 januari 2021 19:31
Beeld © iStockphoto

Zeker na een volle dag lonkt je bed. Je weet niet hoe snel je lekker warm onder de wol kunt kruipen. De slaapkamer is de plek om je batterij op te laden voor de volgende dag. Zeker in de winter kun je die extra uren nachtrust goed gebruiken. Minder daglicht en veel tijd binnenshuis doorbrengen. Met deze tips lig jij er deze winter warmpjes bij.

1: Creëer een aangenaam kamerklimaat

Warmte heeft iets knus. Alleen onderschat de kracht van een warme slaapkamer niet. Hoe verleidelijk het ook is, je kunt de verwarming in de slaapkamer beter een tandje terugdraaien.

De ideale slaapkamertemperatuur ligt tussen de 16 en 18 graden. Ga je er boven zitten, dan kan het wel eens knaplastig worden om je slaap te vatten. Dit zit 'm in het niet kwijt kunnen van de warmte.

Daarbij word je met een droge keel wakker en slaap je onrustiger. Beter kruip je dus lekker dicht tegen je bedpartner (of een kruik) aan.

2: Mini make-over van de muren

De kleur van de muren zijn bepalend voor de look & feel van je slaapkamer. Wat te denken van warme aardetinten, groen, blauw of zelfs okergeel? Kleuren die volgens de wetenschap je nachtrust ten goede komen.

Kies het liefst voor een verf op waterbasis. Dit verftype laat geen giftige, chemische stoffen los. Wel zo fijn in een ruimte waar je dagelijks al snel gemiddeld acht uur doorbrengt. 
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze kleuren in de slaapkamer geven je nachtrust een boost

3: Onder de sterrenhemel 

Er zijn twee dingen die je kunt doen: of je schildert alleen de muren of je neemt gelijk het plafond mee. Een trend die ook zeker in 2021 in veel interieurs terug te zien zal zijn. Het meest rustige effect krijg je als je voor dezelfde kleur kiest als de muren. 

4: Aaibare stoffen

In de winter hebben we behoefte om lekker te cocoonen. Om ons te omgeven met aaibare en warme materialen. Denk bijvoorbeeld aan een stoel met teddyvacht in een hoek van de slaapkamer, een zacht vloerkleed, pluizige kussens of aaibaar plaid. 

5: Hartverwarmend

Om extra warmte in de slaapkamer te verwelkomen, kun je het ook figuurlijk nemen. Hoe? Door er een device-vrije ruimte van te maken. Geen telefoon, maar een oldschool wekker die je 's ochtends wakker maakt. 

Op een zzzalige nacht!  

Miniatuurvoorbeeld
Slaapkamer make-over

5 tips om je slaapkamer een snelle facelift te geven

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore