Beeldschone blikvangers

6 stylingtips voor droogbloemen

09 januari 2021 11:33
Beeld © iStock

Droogbloemen zijn terug van weggeweest. En wat zijn ze een kleurrijke aanwinst voor je interieur. Waar je bloemen vaak in een vaas zet, kun je met droogbloemen flink variëren. Dit zijn de stylingtips waar je aan kunt denken.

1: Droogbloemen in een vaas

Zo zie je ze meestal in de woonkamer, slaapkamer of op het toilet gecombineerd worden: droogbloemen of een droogboeket in een vaas. Mix en match een paar verschillende type vaasjes of flessen en zet ze bij elkaar op de eettafel, bijzettafel of op een poef. Houd je niet in: hoe meer vaasjes, des te meer je met de fleurige items een statement maakt.

Miniatuurvoorbeeld
Zelf bloemen drogen

Deze bloemen zijn geschikt om zelf droogbloemen van te maken

2: Gebottelde droogbloemen

Droogbloemen in een vaas zijn leuk. Wat je ook kunt doen is vazen of glazen flessen vullen met droogbloemen. Laat ze qua lengte wat verspringen voor een speels effect, maar voorkom dat ze boven de fles of vaas uitsteken. 

3: Om in te lijsten

Droogbloemen, knappe items om in te lijsten. Het is trendy om dit letterlijk te nemen. Je kunt kant-en-klare lijstjes met droogbloemen kopen, je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lijstje erom

DIY: gedroogde bloemen inlijsten

4: Krans van droogbloemen 

Droogbloemen zijn om door een ringetje te halen, dus waarom ze niet verwerken in een prachtige krans. Zo zorg je ervoor dat je voordeur of schuurdeur er altijd florisant bijstaat. Of wat te denken als decoratie voor de lege wand waar eerst de kerstboom stond? Ook hiervoor geldt: ze zijn zowel kant-en-klaar te koop als heel makkelijk zelf te maken.

 

5: Zelfde de slingers ophangen

Zeker in deze tijd moeten we zelf de slingers ophangen. Ook hiervoor zijn droogbloemen een match. Het enige dat je nodig hebt, is gouddraad, droogbloemen en eventueel een voorwerp waar je de draad of draden aan op wil hangen. Laat je creatieve brein de vrije loop. Regels hoe dit te doen, zijn er niet.

6: Muurbloempjes

Tot slot kun je de droogbloemen aan de muur ophangen. Per bosje of per tak en een stukje tape, dat is alles wat je nodig hebt. Hang ze verspreid over een geverfde muur en je hebt je eigen flower power muur gemaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore