Beddentrend

Dít wordt de beddentrend van 2021

04 januari 2021 07:01

Nieuw jaar, nieuwe trends! Ben jij nog op zoek naar een nieuw bed, maar heb je geen inspiratie? In dit artikel praten we je bij over de beddentrends van 2021.

Een nieuw bed kopen is altijd lastig. Wil je een bed met luxe uitstraling? Dan kies je al gauw voor een boxspring. Ten minste, in 2020. In het nieuwe jaar zien we namelijk een andere trend opkomen als het gaat om moderne, luxueuze bedden: bedden met een houten frame.

Bedframe van eikenhout

Eén van de houtsoorten die afgelopen jaren ook al flink won aan populariteit, is het eikenhout. In principe niets nieuws, maar gegarandeerd nog steeds een goede keuze voor het komende jaar. Het is een trendy houtsoort, die ook nog eens ontzettend sterk en betaalbaar is. Een bed van eikenhout gaat jarenlang mee en is in elk interieur een lust voor het oog.

Eikenhout is populair vanwege zijn kleur, maar heeft daarnaast ook een hele mooie ‘tekening’, die niet te druk, maar ook niet te saai is. Met de ‘tekening’ worden de lijnen van de boom bedoeld, die je ziet wanneer je deze doorsnijdt. De kleur en tekening van eikenhout zijn gemakkelijk te combineren met elke interieurstijl en je kunt deze houtsoort ook makkelijk bewerken. Tijdloos én stijlvol!

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Slaapkamerplanten die je nachtrust ten goede komen

Heb je interesse in een bedframe met luxere uitstraling? Kies dan voor notenhout. Let op: voor deze prachtige houtsoort betaal je ook wel íets meer dan een andere, gangbare houtsoort. Als het gaat om notenhout, is er meestal sprake van walnotenhout. Deze houtsoort springt eruit door zijn diepe en tegelijkertijd warme kleur.

Indien je portemonnee het toestaat: verdiep je eens in deze opkomende trend, die steeds vaker wordt aangeboden voor verschillende beddenfabrikanten. Niet zo gek: notenhout heeft een diepdonkere kleur, die altijd exclusief oogt dankzij zijn rustige tekening. Zie jij jouw bed als pronkstuk van de kamer? Dan is notenhout een goede keuze.

Dé trend binnen de houten bedden

De allergrootste trend binnen de houten bedden, is het opkomen van combinaties met andere materialen. Steeds vaker zie je bijvoorbeeld een massief houten bedframe, gecombineerd met stalen poten en een lederen hoofdbord. Waar een boxspring altijd volledig van stof is gemaakt, zie je bij de houten bedden steeds vaker combinaties en mixen.

Fotocredits: Kok Bedden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore