Binnenkijken bij

Binnenkijken bij het huis dat Maaike en Antoine zelf lieten bouwen

18 december 2020 17:18 Aangepast: 20 december 2020 21:31

Op een grote zandbak het huis van je dromen bouwen. Maaike en Antoine deden het. Om geld te besparen, regelden ze het ook nog eens (bijna) helemaal zelf!

In november 2018 begon het stel aan het gigantische project, wat resulteerde in een prachtig nieuwbouwhuis. Antoine: "We wilden samen kijken of we een nieuw huis konden vinden wat we konden betalen met het geld dat we hadden gekregen bij de verkoop van het vorige huis."

Tijdens hun zoektocht naar een huis, troffen ze nergens een huis waar ze écht enthousiast van werden. Om die reden besloten Maaike en Antoine een kavel te zoeken, waar ze zelf een huis op konden laten bouwen. "Toen dit kavel aan het water voor ons beschikbaar kwam, hebben we het meteen genomen."

Een kavel gekocht: en nu?

Na de aankoop van een kavel, kon het echt beginnen. Maaike en Antoine moesten op zoek naar een aannemer, die ze kon helpen van begin tot eind. "Tijdens het eerste gesprek met onze aannemer lieten we weten wat we wilden. In het tweede gesprek bleek dat ze ons heel goed begrepen hadden en de tekening die ze lieten zien was volledig naar wens."

Het huis werd een karakteristieke woning met kapelletjes. "Deze geven karakter en was precies wat we wilden bij onze woning. Ook bevat de buitenkant veel zinkwerk en plaatsten we op de zijkant van het huis een extra dak, waaronder we de slaapkamer maakten", zegt Antoine.

Voor Voor
Na Na

Bij het (laten) bouwen van je eigen huis is één ding heel belangrijk: de indeling. Het huis heeft, alles bij elkaar, een woonoppervlak van 204 vierkante meter, dus met de indeling was zo goed als alles nog mogelijk. "Je begint blanco, dus moet bepalen wat je belangrijk vindt. Allereerst wilden we een statige hal met een mooie open, statige trap. Dat is gelukt."

Vensterbanken

Bij binnenkomst van de woonkamer wordt je aandacht getrokken door de ramen aan de voorkant, waar veel licht naar binnenkomt. De keuze voor deze ramen was nog niet zo makkelijk, want: wil je ramen tot de grond, of niet? Hoe groot moeten ze worden? Maaike: "Ik wilde graag vensterbanken, dus daarom hebben we nu voor deze ramen gekozen."

Voor Voor
Na Na

Open keuken

Het stel wilde graag een open keuken, zodat ze vanaf de keuken de woonkamer in kunnen kijken. Deze keuken werd - net als de rest van het huis - praktisch ingericht en uitgerust met handige tools. Zo bedacht Antoine om de bestekla recht tegenover de vaatwasser te plaatsen. "Dat scheelt weer een stukje lopen."

Vanuit het niets een keuken bedenken is een leuke, maar lastige opgave. Wat moet erin qua apparatuur? Hoe komt het eruit te zien? Toen het stel eenmaal wist wat ze wilden, bestelden ze de keuken direct. Antoine installeerde de keuken helemaal zelf, op het loodgieterwerk na, dat hij samen met zijn vader deed.

Plafond en vloer

Het plafond werd een verlaagd plafond, zodat ze er spotjes in konden maken. De randen werden bekleed met latten, om een warme sfeer te creëren.

Na het plafond plaatsten Maaike en Antoine de vloer. "Het is een pvc-vloer geworden met een houten visgraatdessin. Het liefst wilden we een houten vloer, maar door de vloerverwarming was dat niet zo handig."

Voor Voor
Voor Voor
Na Na

Eerste verdieping

Aangekomen op de eerste verdieping tref je een ruime hal en overloop, waaraan vier slaapkamers en een badkamer grenzen.

Badkamer

Ook in de badkamer zochten Maaike en Antoine alles zelf uit. Een vriend van ze plaatste alles en zorgde ervoor dat alles goed betegeld werd. "We wilden een welness gevoel nastreven en dat is goed gelukt door het extra grote bad."

Voor Voor
Na Na

Inloopkast

Bij het ontwerpen van het huis was er één ding dat Maaike heel graag wilde: een eigen inloopkast. Deze wens kwam uit en al haar kleren en schoenen hangen er nu netjes opgeborgen. 

De inloopkast grenst direct aan de slaapkamer, waar het stel een cottage gevoel wilde creëren. Dit hebben ze gedaan door er grote balken in te plaatsen. "De balken zijn 'nep', in de zin dat ze geen echte functie hebben. We hebben ze geplaatst omdat we vinden dat het bijdraagt aan de sfeer van de ruimte."

Voor Voor
Na Na
Voor Voor
Na Na

Het huis nog eens goed bekijken? Bekijk aflevering 80 terug op Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore