Binnenkijken bij...

Binnenkijken bij interieurstyliste Klaske

19 december 2020 17:59
Beeld © @kaatjekraal_home

Klaske en Harry zijn beiden opgegroeid op de boerderij. Na jaren dagdromen, hebben ze inmiddels een vrijstaand (droom)huis gevonden. Ondanks dat het met drie jonge jongens een echt mannenhuishouden is, heeft de vrouw des huizes het door haar liefde voor styling een vrouwelijke touch weten te geven. Laat je inspireren!

Klaske (@kaatjekraal_home) en haar man Harry hebben een paar jaar geleden hun droomhuis in Wezep gekocht. "We zochten een woning met veel buitenruimte. Het huis was behoorlijk verouderd en kon een goede opknapbeurt gebruiken."

Industriële stijl met natuurlijke elementen

Als je een jaar geleden aan Klaske had gevraagd hoe ze haar stijl zou omschrijven, dan zou ze 'industrieel' hebben geantwoord. Inmiddels dekt dat niet meer volledig de lading. "We hebben het warmer en gezelliger gemaakt door veel aardetinten en natuurlijke materialen toe te voegen. Daarbij proberen we in elke ruimte met fotobehang te werken om het een eigen uitstraling te geven."

Thermostaat wegwerken

In veel woonkamers zie je het hangen: de thermostaat. Voor velen een doorn in het oog. Zo ook voor Klaske. Om het niet zo op te laten vallen, hebben ze een houten kastje gemaakt, waarmee ze op een creatieve manier de knop hebben weggewerkt. 

Kast met resten rolgordijn

Van de kast in de woonkamer heeft Klaske een bijzondere blikvanger gemaakt. Inmiddels heeft het meubelstuk al drie verschillende kleuren gehad. "De kast stond nog in het huis toen we het kochten. Door toevoeging van resten rolgordijn en leren greepjes hebben we een totaal nieuwe kast weten te maken." Hetzelfde doe-het-zelf principe heeft de interieurstyliste op een voorheen geel stoeltje toegepast. "Ik heb teddystof en een tacker (nietpistool) gekocht en voor €12,- had ik een compleet nieuwe stoel." 

Klaske vindt het heel leuk om items te maken die niet in de winkel te koop zijn. Zo ook de verenlamp in de woonkamer. "Ik had bedacht om van materialen die ik nog in huis had liggen een komvormige lamp te maken. Met toevoeging van wat veren en een lijmpistool is deze lamp eruit gekomen."

Fotogenieke slaapkamers 

Klaske heeft in alle vier de slaapkamers én zelfs de badkamer gekozen voor fotobehang. Statements! "Door fotobehang te gebruiken, maak je een ruimte heel uniek en eigen. Dus denk niet alleen aan verf of saus, denk ook eens aan fotobehang."

Daarbij is ze per slaapkamer zo slim mogelijk met de ruimte omgegaan. "Om de ruimte optimaal te benutten, hebben we in twee van de kinderkamers zelf een bed op maat gemaakt. Een bed met bergruimte en een kast in-1."

Nog een extra ronde door de woning maken? Scroll door het Instagram-account van interieurstyliste Klaske of bekijk het fragment voor meer inspiratie terug via Videoland (aflevering 77).

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore