Ga naar de inhoud
Van onze partner Welkoop

6 tips om het hele jaar door van je tuin te genieten

Beeld © Welkoop

De winter. Het seizoen dat we veel tijd binnenshuis doorbrengen. Lekker knus bij de openhaard, met een warm plaid op de bank en een kop chocolademelk in de hand. Hartverwarmende wintertaferelen die je met een paar simpele accessoires makkelijk naar buiten kan verhuizen. Lees hoe jij van je vergeten wintertuin een plek maakt waar je het hele jaar door kunt genieten.

365 dagen buitenleven

De tuin lonkt op zonnige lente- en zomerdagen. We weten niet hoe snel we die dosis vitamine D kunnen opdoen. Buitenleven, dat doen we. Totdat de gure maanden zich aandienen en we ons terugtrekken in onze verwarmde habitat. Goed nieuws, want met onderstaande tips kun jij in elk seizoen lekker buitenleven. En dat zonder groene vingers te hebben. Welkoop helpt je!

1: knisperend kampvuur

De warmte en gezelligheid spat van een kampvuur af. Waarom niet een vuurschaal in de tuin introduceren? Een sfeermaker voor op windstille winterdagen of koele zomeravonden.

2: buiten kokkerellen 

Wil je het niet slechts bij een kampvuur met marshmallows houden en ben je gek op buiten koken, dan is een stoere buitenkeuken het overwegen waard. Precies, kokkerellen in de openlucht. Denk bijvoorbeeld aan een kampvuurset, barbecue of heuse Grizzly Grills Kamado. Van winterbbq inclusief jingle bells-playlist tot lentediner vol frisse gerechten. 

Metamorfose:
Van saaie tuin naar multifunctionele buitenkeuken
Metamorfose: van saaie tuin naar een multifunctionele buitenkeuken

3: lichtpuntjes

Door met de verlichting. Als je jezelf het hele jaar door wil uitnodigen om buiten te leven, dan is verlichting essentieel. Denk na over een lichtplan. Welke items wil je uitlichten? Wat mogen de eyecatchers van de tuin worden?

4: flower power

Wil je het hele jaar rond blij worden van je tuin, dan is het wel zo fijn als de beplanting er niet tijden troosteloos bijstaat. Met de juiste beplanting kan het er 365 dagen per jaar groen bijstaan. Herfstbloeiers zijn bijvoorbeeld leliegras, pampasgras, lampenpoetsersgras, (herfst)aster, zonnehoed en de maagdenpalm. En in de winter? Onder andere helleborus, winterviolen, de Japanse sierkers en winterjasmijn zorgen voor kleur in je wintertuin.

5: tweede huis(je) 

Mocht je er ruimte voor hebben, dan is een tuinhuis iets om over na te denken. Iets waar je in alle seizoenen iets aan hebt. Maak er een gezellige (thuiswerk)plek van waar je je heerlijk kunt terugtrekken. Of waar je zelfs met temperaturen rond het vriespunt dankzij kachels en terrasverwarmers gezellig een borrel met familie of vrienden kunt drinken. Fleece plaids, warme versnaperingen en een goed gesprek, hoe klinkt dat?

6: natuurlijk buitenleven

Het ultieme gevoel van buiten in de openlucht zijn, is toch wel het gefladder van vogels en hun gezang. Hang verspreid door de tuin vogelvoer op en binnen de kortste keren weten ze je tuin te vinden. 

Wil jij ook meer uit je (winter)tuin halen? Surf naar Welkoop.nl en zie het volledige tuinassortiment.