Binnenkijken bij

Binnenkijken bij een verbouwd jaren 70 huis

13 december 2020 18:02 Aangepast: 26 januari 2021 15:59

Een paar jaar nadat je je hele huis hebt verbouwd weer een nieuw klushuis kopen? Weinig mensen hebben daar zin in, maar Chris en Bart deden het. "Het begon al snel te kriebelen: ik wilde groter wonen."

4 jaar geleden kochten Chris en Bart een huis in Uitgeest. Het was een superfijn, maar klein huisje. Vorig jaar begon het daarom bij Chris daarom te kriebelen: "Ik wilde groter wonen.

Langzaam heb ik dit geopperd bij Bart - en zijn vader, die ons hielp met de eerste verbouwing. In het begin kreeg ik veel weerstand, maar uiteindelijk was iedereen toch wel enthousiast."

Het stel begon opnieuw de zoektocht naar een huis. Bart: "Al snel liet een goede vriendin weten dat dit huis te koop stond. We zijn gaan kijken en waren meteen verkocht. Het uitzicht, de ruimte, het is perfect."

Het huidige huis werd in 1977 gebouwd en had bij aankoop vier slaapkamers en een oppervlakte van 124 vierkante meter. "Toen we het kochten was alles heel oud, maar we zagen meteen potentie in het opknappen, al moest er wel het één en ander gebeuren", zegt Chris.

Omdat ze vier jaar geleden ook al een huis volledig verbouwden, durfden ze het ook nu weer aan de verbouwing zelf te doen. Wel kregen ze de nodige hulp van vaders, broers en vrienden.

Beneden

Voor de verbouwing was de benedenverdieping vrij 'hokkerig'. Overal waren muurtjes en hoekjes, terwijl het stel graag één grote ruimte wilde. Op elke muur hing verouderd behang, dat soms ook nog was beschilderd. Het stel maakte één grote ruimte van de woonkamer en keuken en knapten de muren volledig op.

Before Before
After After

Keuken

De oude keuken zat op dezelfde plek als de huidige. Om de keuken naar wens te maken, werd een bakstenen muur gesloopt voor meer ruimte. Daarnaast voegden Chris en Bart veel zwarte elementen toe.

Het keukenblad kreeg een kunststof betonlook. "Dit blad is dun en oogt strak en mooi. Ook de kastjes zijn zwart, maar hebben wel een houtnerf om het wat speelser te maken."

Before Before
After After

Zithoek

Net als de keuken, lieten Chris en Bart de zithoek op de oude plek. Wel werd de bank aan de andere kant van de zithoek neergezet, zodat ze van het fantastische uitzicht kunnen genieten. "We wilden ook geen gordijnen of luxaflex. De moeder van Bart maakte vouwgordijnen op maat."

De oude, donkere laminaatvloer werd eruit gehaald en vervangen door een visgraatvloer. Elektra werd allemaal mooi weggewerkt zodat er geen kabel meer te zien is.

Before Before
After After

Plafond verlaagd

Het plafond op de gang werd verlaagd, om de leidingen en het riool van de bovenverdieping mooi weg te kunnen werken.

Before Before
After After

Slaapkamer

Van een oude werkkamer maakten Chris en Bart hun slaapkamer. "We wilden graag een soort hotelkamer. Donkere tinten en een zwarte vloer. De muren zijn ook donker en de houten elementen maken het af."

Before Before

Badkamer

Van de oude badkamer maakte het stel een inloopkast, die ze via een zelf opengebroken inang verbonden aan hun huidige slaapkamer.

De nieuwe badkamer maakten ze in een oude slaapkamer. Deze kamer hing vol roosjesbehang en betonplaten. "Met vrienden hebben we eerst het beton weggehaald en toen zijn we gaan kijken naar wat we eigenlijk wilden."

Er werd een dubbele wasbak gekocht en deze plaatsten ze op een dressoir dat ze online vonden. "We hebben er zelf pootjes onder gezet en het laten bewerken, zodat het bestand is tegen water en ander vocht. Ook lieten we de vloer wat opwarmen zodat we nu lekker kunnen genieten van vloerverwarming."

Before Before

Volg Chris en Bart op Instagram voor meer wooninspiratie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore