Mini-metamorfose

5 tips om je slaapkamer een snelle facelift te geven

14 december 2020 19:28
Beeld © iStockphoto

De slaapkamer. We brengen er maar liefst gemiddeld eenderde van onze tijd door, en dan wil je het liefst dat je er warmpjes bijligt. Kan jouw slaapkamer wel een opfrisser gebruiken? Even iets totaal anders? Met deze 5 simpele ingrepen is het je in een middag gelukt.

Kleine aanpassingen, groots effect

Goede nachtrust, we teken ervoor. En het liefst in een slaapkamer die volledig naar je zin is. Zonder diep in de buidel te hoeven tasten of dagen kwijt te zijn, kun jij deze ruimte een snelle makeover geven. 

1: Wissel van dekbedovertrek

Het bed en daarmee het dekbedovertrek zijn dé eyecatchers in de slaapkamer. Door meerdere dekbedovertreksets in huis te hebben, kun je regelmatig de look and feel veranderen. 

2: Geef de muur een likje verf 

Af en toe een nieuwe kleur op de muur doet wonderen. En nee, dan hoef je niet gelijk de hele slaapkamer opnieuw te verven. Je kunt het ook houden bij slechts één muur of bij het aanbrengen van een lambrisering van kleur. Denk bijvoorbeeld aan een wand waarbij het deel boven ooghoogte wit is en de rest lichtblauw, leverworst roze of roestrood. 

Miniatuurvoorbeeld
Binnenkijken bij...

Binnenkijken bij een droomhuis met hoofdletter 'D' in Amersfoort

3: Behang een muur

Wat je ook kunt doen, is het behangen van één of meerdere muren. Dat is net wat meer werk, maar dan geef je je slaapkamer wel gelijk een mega metamorfose. Niet zo'n fan van behangen? Er zijn ook mooie muurstickers te koop, waarmee je de kamer een andere touch geeft. Ben je ze zat, dan verwijder je ze na een tijd gewoon weer.

4: Leg een vloerkleed ter decoratie

Een vloerkleed in de woonkamer heeft iets gezelligs. Iets huiselijks. Ditzelfde gevoel kun je in je slaapkamer krijgen. Plaats het bijvoorbeeld (deels) onder het bed of juist ter hoogte van het voeteneind. 

5: Speel met sierkussens

Creëer het luxe hotelgevoel in je eigen huis door je bed met lekker veel knappe kussens te vullen. Op deze manier geef je op een simpele manier je (liefdes)nest een nieuwe twist. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore