Vensterbanktips

Tips voor het stylen van je vensterbank

05 december 2020 19:27 Aangepast: 16 december 2020 12:35
Beeld © iStock

De vensterbank is dé perfecte plek voor het plaatsen van potten en planten. Maar wist je dat er ook andere hele leuke dingen zijn die je met je vensterbank kunt doen?

Geef ‘m een kleurtje

Vaak heeft een vensterbank een neutrale kleur. Des te leuker is het om ‘m eens in een felle, opvallende kleur te schilderen. Zo maak je er, zonder te veel poespas, een echte eyecatcher van. Verf je raamkozijn mee in een bijpassende kleur voor nog overtuigender resultaat.

Extra grote vaas

Waarschijnlijk staat bij jou in de vensterbank minstens één bloempot van gemiddeld formaat. Breng variatie aan door verschillende potten te gebruiken – en vergeet daarbij vooral een extra grote flesvaas niet. Dit staat heel leuk en speels in combinatie met bijvoorbeeld groene bloementak.

Eenvoud

Soms kan het ook heel leuk zijn om je vensterbank niet vol te zetten met allerlei spullen en planten, maar ‘m eens helemaal leeg te halen. Ga voor eenvoud door alleen 1 bijzondere bloempot of plant in je vensterbank te zetten. Ook dat trekt aandacht!

Clusteren!

Clusteren is het dichter bij elkaar zetten van bepaalde voorwerpen. Door het clusteren van je accessoires in je vensterbank, oogt deze speelser, netter en opgeruimder. Bij het clusteren kun je variëren in vorm en hoogte, type plantjes, et cetera. Stem wel de kleurstelling op elkaar af, om te voorkomen dat kleuren niet met elkaar gaan vloeken.

Mooie spullen

Naast woonaccessoires kun je ook mooie spullen gebruiken om in de vensterbank te leggen. Denk aan je favoriete kookboek, een oude camera, een bijzonder tijdschrift of een klok.

Miniatuurvoorbeeld
Meer inspiratie:

Metamorfose: van saaie erker naar sfeervolle plek

Stijl

Wat voor spullen, planten of accessoires je ook in je vensterbank zet: zorg dat ze matchen met de stijl van jouw interieur en de inrichting van het huis. Je kan nog wel zó mooie spullen hebben, als ze niet matchen met de rest van je huis, komt het niet tot z’n recht.

Takken in plaats van planten

Planten kunnen het zicht én licht nog wel eens dwarsbomen. Een goed alternatief is het neerzetten van takken of droogbloemen. Je kunt ze in een vaas zetten of zelfs los neerleggen voor een speels effect. Houd hierbij wel weer rekening met de verdere aankleding van je vensterbank.

Miniatuurvoorbeeld
Meer inspiratie:

Metamorfose: een zitvensterbank in de woonkamer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore