Binnenkijken bij...

Binnenkijken bij een droomhuis met hoofdletter 'D' in Amersfoort

04 december 2020 12:09 Aangepast: 04 december 2020 17:23
Beeld © Sonja Velda

In 2014 viel het oog van Robert en Ellen op het karakteristieke pand in Amersfoort. Vanaf de koop wisten ze dat ze een parel in handen hadden. Een ietwat stoffige parel die alleen nog een wel flinke opknapbeurt kon gebruiken. Het huis heeft namelijk maar liefst 10 jaar leeggestaan. Nadat de binnenboel volledig opnieuw is opgebouwd, heeft het koppel er een zeer charmant huis van gemaakt. Een droomhuis waar de inspiratie vanaf spat!

Waar het pand (uit 1917) aan de buitenkant al prachtig was, was dat zeker niet het geval met binnen. Het duo vond het juist een uitdaging om er ook een knap interieur van te maken. Robert: "Hier konden we lekker losgaan met onze ideeën en inspiratie."

Mix van stijlen

Robert en Ellen hebben gekozen voor een blend van stijlen. Zo is het oude woonhuis te omschrijven als een warm, modern interieur met respect voor de oude elementen in het huis. Daarentegen is de nieuwe aanbouw juist stoer, strak en industrieel. Om het robuuste uiterlijk te creëren, hebben ze veel gebruik gemaakt van beton, roestvrij staal en het zichtbaar laten van bouwmaterialen. "Om de ruimte wat meer sfeer en gezelligheid te geven, hebben we gekozen voor stoffen stoelen, planten en een kalkverf in een warme tint."

Warme muurtinten

"Op de muren in de woonkamer hebben we gekozen voor een warme vergrijsde crèmetint. De lichtere variant ervan hebben we op het plafond toegepast. Daarnaast hebben we de kozijnen en plinten in dezelfde kleuren meegenomen. Dit geeft een warm, rustig geheel." In de oude serre heeft het stel juist gekozen voor zwarte kozijnen en een donker plafond. Op deze manier is er een gezellige, aparte hoek voor de kids gemaakt.

Hotelambiance aan huis

Al tijden droomt het koppel van een heerlijk bad in de slaapkamer, echt zo'n hotelgevoel. Dat is gelukt! Om een oase van rust neer te zetten, hebben ze gekozen voor een Oosterse touch met ruw, cementgebonden stucwerk. Deze is transparant afgewerkt, zodat je de structuur goed blijft zien en dankzij een coating is het volledig waterdicht.

Alles behalve cliché kinderkamers

Robert en Ellen hebben vier kids. "Alle kinderen hebben een eigen slaapkamer. Samen met hen hebben we gekeken welke kleuren en sfeer zij wilden neerzetten die bij hen past en waar ze zich prettig voelen. Met als resultaat dat ze alle vier een plek in huis hebben waar ze zich fijn kunnen terugtrekken."

Duurzame verf

In het Amersfoortse droomhuis is gewerkt met ecologische verf. "We hebben een eigen verflabel, waarmee we ook iets terug kunnen doen voor een betere wereld. Bij elke 5 liter verf die we verkopen, gaat een bedrag naar onze eigen stichting. Hiermee kunnen we 1 persoon op een duurzame manier voorzien van drinkwater waar dit het hardst nodig is. De eerste projecten die we hebben gedaan, zijn in India geweest."

Slaapkamer Nine

Slaapkamer Marne

Slaapkamer Julia (zolder voorzijde) 

Slaapkamer Lot (zolder achterzijde) 

Tip: Kijk als je gaat schilderen niet alleen naar het schilderen van de muren, maar overweeg ook om de vloeren of plafonds mee te nemen, zodat je het een mooi geheel kan maken in de stijl die bij je past.

Bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 67) om nog meer inspiratie op te doen. Zelf ook met de ecologische verf van Robert en Ellen de wereld een beetje kleurrijker maken? Werp dan hier een blik.

Deze uitzending werd mede mogelijk gemaakt door Vestingh

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore