Binnenkijken bij...

Een nieuwbouwwoning die bruist van de charme en gezelligheid

21 november 2020 17:22 Aangepast: 21 november 2020 17:59

Oude huizen hebben dan wel hun charmes, maar Karen en Gerino voelen meer voor een cascowoning waar ze zelf de sfeer en indeling 'from scratch' bepalen. In het Gelderse Elst zijn zij vijf jaar geleden gevallen voor een nieuwbouwwoning die ze van binnen volledig naar hun zin hebben gemaakt. Wat is het beeldschoon geworden!

Een gloednieuwe twee-onder-een-kapwoning met vrij uitzicht, dat zag het duo wel zitten. Natuurlijk zou het een megaklus worden, maar mede door Karen haar achtergrond als interieurontwerpster en -adviseur zagen de twee het wel goed komen. Karen: "We hebben het huis casco gekocht, waardoor we alles naar eigen wens konden invullen." 

Wat begon als typisch Scandinavisch interieur - met veel wit en licht hout - is inmiddels volgens de ontwerpster beter te omschrijven als eclectisch. Zo hebben ze door het hele huis o.a. meer kleur(accenten) toegevoegd. "Dat is een trend van nu die je meer en meer ziet", aldus Karen.

Karen is fervent Instagrammer en heeft een prachtig account (@bykaar) waarop ze foto's van haar werk én huis deelt. Een aanrader!
Tip: Karen wilde graag een grote plaat van Kate Moss in de woonkamer alleen manlief voelde er weinig voor om een andere vrouw in z'n huis te halen. "Toen is hij op het idee gekomen om een soortgelijke foto, maar dan van mij (Karen) te maken."

Indeling in eigen hand

Aangezien het tweetal een cascowoning kocht, konden ze zelf bepalen waar bijvoorbeeld de keuken en woonkamer zouden komen. "Van het grootste deel van de woning waar we het meeste leven, wilden we de woonkamer maken. Aan de andere kant hebben we de keuken geplaatst. Daarbij hebben we voor een schiereiland gekozen dat tegen de muur is geplaatst, zodat we nog wat extra meters konden meepakken."

Creatieve kleurvlakken

Om ervoor te zorgen dat de grote ruimtes knusser worden, heeft het klusduo door het hele huis (o.a. slaapkamer, eetkamer en woonkamer) enkele muren van een groot vlak voorzien. "Dit maakt de ruimte net iets knusser en het benadrukt de ruimte. Plus: door te kiezen voor een lichte kleur geeft het een ruimte een gezelligere twist."

Stalen room divider

Aangezien het gezin een aardig grote benedenruimte heeft, hebben ze trendy stalen deuren tussen de woonkeuken en de woonkamer geplaatst. Dit zorgt ervoor dat beide ruimtes gelijk een stuk intiemer zijn geworden.

Slaapkamers met sportief tintje

In zo'n prachtig gestyled huis mag je knappe slaapkamers verwachten. Met twee jonge jongens die af en toe hun energie kwijt moeten, heeft het duo gekozen voor kamers met een sportieve touch. Zo heeft de ene kamer een gymhoek en heeft de andere jongenskamer een heuse basket en voetbalgoal. Om bepaalde elementen in de kamers extra te benadrukken en het geheel een speelser effect te geven, hebben ze slechts een deel van de wanden behangen.

Je ziet, met maatwerkoplossingen en creatieve kleurvlakken kan je een huis - dus ook een nieuwbouwwoning - van woonkamer tot zolder een uniek en gezellig effect meegeven. Inspiratie alom! 

Wil je meer klus- en woninginspiratie zien van Karen? Neem dan eens een kijkje op haar Instagram-account.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore