Binnenkijken bij

Binnenkijken bij een verbouwd jaren 30 huis in Heemstede

17 november 2020 14:43

7 jaar geleden kochten Amber en Tim een sterk verouderd jaren 30 huis in Heemstede. Zonder te weten waar ze aan begonnen, verbouwden ze alles zelf. Moeilijker dan gedacht: na drie jaar klussen is het dan eindelijk hun droomhuis.

Amber en Tim kochten hun huis in 2013. "We hadden zin in een klushuis. De handen uit de mouwen steken en het huis helemaal eigen maken", zegt Amber. Het huis komt uit 1963 en was, toen ze het kochten, 102m². Inmiddels hebben ze een aanbouw, waardoor het huis in totaal nu 128m² is.

De slaapkamer

De eerste maanden woonden Amber en Tim bij Ambers' ouders. Om zo snel mogelijk in hun eigen huis te kunnen wonen, begon de verbouwing met de slaapkamer. 

Tijdens het opknappen van de slaapkamer, kwam het stel er al gauw achter dat de elektra sterk verouderd was. "Niet alleen in de slaapkamer, maar in het hele huis moest de elektra vervangen worden, evenals het leidingwerk. Dit was een grote klus: het plafond moest er overal uit."

Before Before
After After

Amber koos er bewust voor om de balken in de slaapkamer te houden. "We hebben op het laatste moment besloten om de stucplaten tussen de balken aan te brengen, zodat de balken zichtbaar blijven. Ook hebben we de kastdeuren vervangen. De huidige kastdeuren zijn van een Hongaars herenhuis. We hebben er bewust voor gekozen om deze ruw te laten."

De badkamer

Wat eerst de slaapkamer in het oude huis was, werd omgetoverd tot de badkamer. "Al meteen wisten we: de badkamer is veel te klein. We hebben de oude badkamer gesloopt en daar de wasruimte gemaakt. De slaapkamer, die volledig volhing met kurk, hebben we omgebouwd tot badkamer. 

De badkamer is volledig in de lengte ontworpen, richting het licht. De vloertegels zijn langgerekt, zowel op de vloer als in de douche.

Before Before
After After

De grootste uitdaging

Toen boven alles was opgeknapt, begon het stel aan de benedenverdieping. Aan de voorkant van de woonkamer bevond zich een mooie, ouderwetse ensuitedeur, maar deze zat helaas nét te ver naar voren. "Met pijn in ons hart hebben we besloten om de deur eruit te slopen."

De vloeren waren opgesplitst in verschillende materialen. In de keuken lag beton, in de woonkamer hout. Amber: "Het was een enorme klus om alles gelijk te krijgen. We hebben heel wat lagen hout moeten gebruiken."

Amber gaat verder: "We hebben gekozen voor een visgraat vloer met een kleine visgraat, omdat het een smalle ruimte betreft. Met grote planken kan je kamer kleiner lijken en dat wilden we niet."

Leuk feitje: De muren beneden werden geïsoleerd met oude gymmatten. Dit werkt heel goed tegen geluid. "De muziek kan nu hard, zonder dat de buren er last van hebben."

Before Before
After After

De keuken

De oorspronkelijke keuken was erg klein, dus die is opengebroken en daar is een stuk aan gebouwd. Ook de deur naar de hal moest er aan geloven: deze is nu omgebouwd tot een mooie nis in de keuken.

Over de stijl van de keuken hoefden ze niet lang na te denken. Amber kwam een plaatje tegen op Pinterest en was direct verkocht. "Ik dacht: die keuken móet ik hebben. Prachtige, rustige keuken met een licht blad."

Het keukenblad is opgesplitst in twee delen. Enerzijds een composiet blad met spoelbak en aan de andere kant een grote snijplank voor het snijden van groentes. "Superhandig: aan de zijkant zit een la die je kunt opendoen, om direct je afval in een prullenbak te schuiven."

Before Before
After After

Kantoor

Wat eerst de schuur was, is nu het kantoor van Amber, waar ze met veel plezier werkt. "Helemaal in deze tijd. Een comfortabel kantoor met op maat gemaakte kasten. Zowel de kasten als het bureau zijn van populierenhout. Dit zorgt voor een rustige uitstraling."

Amber: 'Wat eerst de schuur was, is nu mijn kantoor'

Meer zien van deze verbouwing? Amber en Tim zijn te volgen op Instagram: @amberlovesdesign.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore