Ga naar de inhoud
Gat in de Marktplaats

7 tips om goedkoop interieur te scoren op Marktplaats

Marktplaats staat vol met verborgen pareltjes. Zo grabbel je binnen een handomdraai je hele interieur bij elkaar voor een spotprijs. Maar: dan moet je die pareltjes wel kunnen vinden - en vooral ook voor de beste prijs binnen zien te halen. In dit artikel een aantal tips om jouw koopjes-zoektocht wat te vergemakkelijken.

1. De marktplaats-app

Velen van ons begonnen met browsen op de marktwebsite. Net als vele andere webshops heeft Marktplaats zich in de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Een paar jaar geleden lanceerden ze een app, die het kopen (en verkopen) nóg gemakkelijker maakt. De app is gratis te downloaden voor alle iphone- en androidgebruikers.

Binnen de app maak je eenvoudig je ‘eigen marktplaats’ aan met producten die jij leuk vindt. Je kunt producten opslaan in een overzicht, zodat je jouw favoriete product altijd meteen terugvindt. Ook het verkopen van een product gaat via de app gesmeerd: maak eenvoudig met je telefoon de foto’s en upload ze direct naar je profiel.

2. Stel je zoekprofiel in

Het is je ongetwijfeld wel eens overkomen dat je een product zag tegen een mooie prijs (dat niet verstuurd kon worden), en je er later achter kwam dat het een heel stuk bij jou uit de buurt op te halen was. Stel daarom je zoekprofiel altijd in vóórdat je je zoekterm intypt. Door je zoekprofiel in te stellen kun je gerichter zoeken en kom je niet voor teleurstellingen te staan.

Student
Lees meer:
Student Bob koopt kunstwerk van bekende Franse schilder op Marktplaats

3. Zoeken zonder zoekterm

Grote kans dat je bij een zoekopdracht in de zoekbalk altijd precies intypt wat je zoekt. Tip: probeer eens te zoeken zónder zoekterm! Dat klinkt misschien een beetje gek, maar als je op zoek bent naar een bepaald product, kan dat juist heel waardevol zijn.

Interieurstyliste Doortje Kruisheer: “Vaak zoek ik alleen op een rubriek (zoals wonen of inrichting), en op een bepaalde afstand. Vaak vind ik dan pareltjes bij mensen die producten erg slecht of niet hebben omschreven. Deze producten zou ik nooit vinden als ik op de productnaam zelf had gezocht. Dit duurt wat langer, maar succes gegarandeerd!”

4. Zoekopdrachten opslaan

Zowel de app als de desktop website hebben de mogelijkheid je zoekopdrachten op te slaan. Ben je op zoek naar die enige designlamp van Petite Friture? Sla je zoekopdracht dan op. Wanneer iemand dan een nieuw product heeft geplaatst die past bij jouw zoekopdracht, krijg je een melding. Op die manier ben je er altijd als eerste bij!

5. Weet waar je het over hebt

Als je een tweedehands aankoop doet op Marktplaats, is het handig om vooraf zo veel mogelijk over het product te weten. Dingen als: de gemiddelde prijs van het product, maar ook releasedatum en specificaties zijn belangrijk.

Weet je waar je het over hebt, dan kun je de verkoper ook overtuigen dat zijn prijs bijvoorbeeld te hoog is.

Bij een telefoon of fiets is het vergelijken niet zo moeilijk. Maar kijk je naar bijvoorbeeld auto’s of antieke voorwerpen, dan moet je meer onderzoek doen. Een goede voorbereiding kan zorgen dat je veel geld bespaart. Ook weet je precies welke vragen je kunt stellen over het product. Weet je waar je het over hebt, dan kun je de verkoper ook overtuigen dat zijn prijs bijvoorbeeld te hoog is.

6. Bieden? Nee, bellen!

Als je keus is gevallen op een product naar wens, kan de strijd om de laagste prijs beginnen. Op sommige advertenties kan je bieden, maar het beste is om te kijken naar een telefoonnummer of mailadres. Bieden duurt vaak lang en verleidt je al gauw om meer te betalen. Contact leggen met de verkoper helpt je om de prijs sneller af te stemmen. Ook zou een verkoper sneller overstag gaan bij een beller, dan een anoniem bod op het internet.

7. Bepaal je budget

Bepaal vooraf hoeveel geld je wilt uitgeven. Dat wordt namelijk je maximale budget tijdens de onderhandelingen. Het bepalen van dit budget zorgt ervoor dat je de onderhandelingen beter in kunt gaan: je let op de prijs en weet wanneer je moet stoppen met onderhandelen. Zo voorkom je dat je meer geld uitgeeft dan je zou moeten doen.

Fotocredits

  • Headerfoto: Eigen Huis & Tuin