Metamorfose

Van kale zithoek naar stijlvolle woonkamer

18 november 2020 17:22

Deze week is Patrick aan de slag in Leiden bij Thomas en Michelle en hun twee kinderen. Zij zouden hun woonkamer graag wat persoonlijker zien, met kasten die wat meer sfeer geven. Patrick gaat aan de slag!

TV-kast maken

Thomas en Michelle hebben er al iets moois van proberen te maken door wat kastjes te plaatsen. Maar ze vinden het toch een beetje saai eruitzien. Patrick gaat daarom een TV-kast voor ze maken, helemaal op maat. 

Dit keer maakt Patrick gebruik van MDF. Wanneer hij alles op maat heeft gezaagd, zet hij de kast in elkaar met lijm en schroeven. Dit materiaal zuigt de lijm goed op. Patrick heeft de onderkant van de kast extra stevig gemaakt omdat de onderste kast alle kasten die erboven komen, ook nog moet kunnen dragen. 

Patrick maakt stelpootjes vast aan de onderkant van de kast. Een vloer is (bijna) nooit helemaal recht. Deze pootjes zie je ook altijd bij keukens. Zo kan Patrick straks de kast afstellen.

"Richt de kast in met verschillende spullen, zoals glazen, plantjes en boeken. Zet de kast niet helemaal vol, dat ziet er een stuk leuker uit."

Een bank maken

Patrick maakt ook nog een bank die bij de kast hoort. Hiervoor kiest hij voor dikker MDF, je wil er natuurlijk niet doorheen zakken. Door een bank te maken ontstaat er meer ruimte en is er genoeg plek voor het hele gezin om te zitten. De bank heeft Denise helemaal zelf gestoffeerd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

5 tips voor het zelf stofferen van je meubels

Groen op de muur!

In de woonkamer was veel wit en grijs, hierdoor werd het best wel kil in huis. Terwijl Thomas en Michelle juist meer sfeer wilden. Daarom hebben ze ervoor gekozen om een witte muur groen te verven. Hier is de kleur Soft Fern no.314 van LAB PAINT gebruikt. Dit is dezelfde kleur groen, als de kast in eethoek. 

Doordat de muur nu een kleurtje heeft, valt de witte radiator wel heel erg op. Denise heeft er daarom voor gekozen om de radiatorombouw zwart te maken met Night Sky no.101 van LAB PAINT. Hiervoor heeft ze dezelfde kleur zwart als het TV-meubel gebruikt zodat het één geheel wordt.

Low budget gallery wall

Zo'n groene muur is supermooi. Maar nog steeds een beetje kaal. Daarom heeft Denise ook wat lijstjes opgehangen. De poster die linksboven hangt heeft ze gekocht, maar de rest heeft ze uit magazines gehaald. Een superleuke low budget manier om je fotolijstjes te vullen. Kom je nou tijdens het lezen van je favoriete blaadje een andere leuke afbeelding of foto tegen, wissel je hem net zo makkelijk weer om!

Aflevering 58 werd mede mogelijk gemaakt door Vestingh

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore