Van onze partner CanDo

Aan de klus! Onderschat je eigen kluskrachten niet

30 november 2020 19:15

Wist je dat veel huis-, tuin- en keukenklussen echt niet door een professional uitgevoerd hoeven te worden? Hartstikke handig als het voor je wordt gedaan hoor. Maar als klusser in de dop kan je zo veel meer voor elkaar krijgen dan je misschien zou denken, dus wie weet is dit het moment om het eens te proberen!

Klussen betekent doen

Klussen is een kwestie van proberen, van doen. Het is een open deur dat je meer kan dan jezelf denkt. Alleen is er niets aan het cliché gelogen. Het enige is dat je zoiets gewoon eens moet proberen. En je zal zien dat je niet langer je excuus van twee linkerhanden hoeft in te zetten. Zeker niet als je kijkt naar hoe veel tutorials er op YouTube en kant-en-klaar oplossingen bestaan. Voor die laatste ben je bij CanDo aan het juist adres!

Type klus als beginner

We hebben de kluspro's van CanDo - leverancier van doe-het-zelf producten - gevraagd wat nu typische klussen zijn waar je als beginner mee aan de slag kan gaan. Geloof ons, het blijft niet bij een kozijn schilderen. Nee hoor, aan onderstaande klussen zou je volgens het klusmerk kunnen denken:

1. Maak een blikvanger van je radiator(en)

De verwarming. Vaak niet het meest charmante object in huis. Alleen zonder kunnen we ook niet, althans niet tijdens winterse taferelen. Tijd om van een doorn in het oog een mooie eyecatcher te maken. 

Wat je als klusser kan doen, is 'm met een radiatorombouw wegwerken. Binnen een paar simpele stappen zet je het bouwpakket in elkaar en is je radiator weggewerkt. Over de warmte hoef je je geen zorgen te maken, daar is rekening meegehouden. En over de stijl? Gegarandeerd dat er in jouw interieurstijl iets te koop is. 

2. Geef je trap een opknapbeurt

Waar je zou denken dat een trap renoveren een klus voor de professional is, kan iedere huis-, tuin- en keukenklusser dit project met beide handen aangrijpen. Je trap krijgt een compleet andere uitstraling dankzij zogenoemde overzettreden.

Verdient jouw trap een make-over? Kijk dan eens naar de mogelijkheden. Het is een hele klus, maar het is niet iets dat jij niet kan. En wat mag je straks trots zijn op het eindresultaat!

3. Maak doe-het-zelf meubels

Ben je al een tijdje op zoek naar de perfecte kast, maar kan je niet vinden wat voldoet aan jouw eisen? Maak hem dan zelf. Je zou het misschien niet denken, maar je kan steeds meer meubelstukken zelf thuis maken. En dat, zonder dat er zaagwerk aan te pas komt. Handig!

Stel je wil een heuse boekenkast, tv-meubel of bijzettafel maken. Dat is echt een eitje dankzij de hout op maat-oplossingen van CanDo! Dankzij hen is elke klus zo gezaagd uhh...geklaard. Het enige kluswerk dat er voor jou overblijft, is goed meten en de maten doorgeven in de handige tool. In slechts vijf stappen heb jij je hout op maat geregeld. Wat je doet:

  • kies jouw houtsoort (MDF tot massief paneel)
  • bepaal de vorm van het hout (rond tot langwerpig)
  • vul de afmetingen in
  • bepaal per kant van het hout de manier van afwerking (verstek tot afschuinen of -ronden)
  • geef het aantal stuks door

Jouw voorwerk zit erop. Vervolgens gaat CanDo met je order aan de slag. Scheelt jou niet alleen veel gezaag en tijd, maar je zit straks ook niet met een lading restmateriaal.

Laat het thuisbezorgen of haal het bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt op. Uiteindelijk is het alleen nog een kwestie van alles in elkaar schroeven. En oké, een likje verf om er iets eigens van te maken zou ook niet misstaan.

4. Geef je keukenkastjes een make-over 

Je smaak kan in de loop der jaren veranderen. En ja, dan kan je onder andere op je keuken uitgekeken raken. Maar om er nu een gloednieuw exemplaar in te monteren, gaat misschien wat ver. 

Waarom de keukenkastjes niet een likje verf geven en eventueel een nieuw keukenblad bestellen? Zo'n nieuw keukenblad geeft een totaal andere look aan je keuken. Alsof de hele keuken net nieuw is. 

Houtwerk op maat Houtwerk op maat

Klussen met maatwerkoplossingen 

We lieten het al even vallen, maar voor meer en meer klussen zijn er maatwerkoplossingen. Van hout op maat laten zagen en thuis laten bezorgen tot zelf een nieuwe binnen- of buitendeur monteren.

Inzoomend op die laatste. Van industriële binnendeur tot isolerende voordeur die van de laatste veiligheidssnufjes is voorzien, je kan ze als klusser zelf monteren! Alleen voor welke variant ga je als de keuze reuze is? Ook daar heeft CanDo een praktische oplossing voor: de keuzehulptool voor binnen- en buitendeuren. In een paar klikken vind je de deur die bij je in- en exterieur past.

Daarna is het een kwestie van de maten invullen en het bestellen van deurbeslag en tochtwering. En mocht je het toch liever uit handen geven, dan kan je natuurlijk altijd een vakman inschakelen. You CanDo it! 

Surf naar CanDo om het volledige assortiment te bekijken. Zit er iets voor je tussen? Via de webstie van CanDo vind je alle verkooppunten waar je (online) je product kunt aanschaffen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore