Binnenkijken bij

Van oude(rwetse) woning tot modern huis: Sylvie en Pepijn verbouwden alles zelf

12 november 2020 19:35 Aangepast: 17 november 2020 16:39

Negen maanden geleden verhuisden Sylvie en Pepijn naar Kralingen. Omdat ze een huis in het centrum niet konden betalen, kochten ze een 'klushuis', waar het nodige nog aan moest gebeuren. Het eindresultaat is verbluffend!

Het 'klushuis', bleek een grote uitdaging. Tientallen instructievideo's en veel opknap-ervaring rijker, is het huis eindelijk (zo goed als) af en onstond er een waar @dreamklusteam. Pepijn: "Het was eigenlijk de bedoeling niet te verbouwen, maar een opgeknapt huis in het centrum van Rotterdam was voor ons niet te betalen."

Er leek geen eind aan te komen

Het huis, dat gebouwd werd in 1938, heeft een oppervlakte van 90 m2 en bevat 4 kamers. "De eerste twee maanden hebben we alleen maar gesloopt", zegt Sylvie. Er leek geen eind aan te komen, maar na het sloopwerk nam de hoop al snel weer toe. "De opbouwfase kon beginnen. We gingen er eindelijk iets moois van maken."

De hal na binnenkomst oogde ouderwets en onverzorgd. Je zag de leidingen overal lopen en ook de vloer was volgens het stel aan vervanging toe. De leidingen werden verborgen onder het plafond en onder de vloer. Eenmaal bezig heeft het stel deze situatie optimaal benut: ook alle snoeren van lampen en andere elektriciteit werd weggewerkt.

Kookeiland

De keuken, die zich eerst bevond op een wat meer afgelegen plek waar nu een kledingruimte is, werd verplaatst naar de woonkamer. "We wilden de keuken graag bij de rest van de woning betrekken. Op een plattegrond hebben we de mogelijkheden ingetekend en uiteindelijk besloten we een kookeiland in de woonkamer te zetten."

Net als de andere badruimtes, heeft de keuken een koperen kraan. Dit geeft volgens het stel veel warmte en meer sfeer dan een standaard zilverkleurige kraan.

Aansluitende ensuite

Vanaf de woonkamer kijk je zo de ensuite in, welke afgesloten wordt met twee schuifdeuren. "Pepijn heeft een ophangsysteemgemaakt met rails, waardoor de deuren als het ware boven de grond zweven."

De grootste klus-uitdaging

Volgens het stel was de grootste klus-uitdaging de badkamer. Pepijn: "Dit was ook het spannendst om te verbouwen, met al die leidingen. We wilden natuurlijk niet dat er een lekkage bij de onderburen kwam." 

Pepijn en Sylvie sloopten het bad eruit en verplaatsten een muur, om meer ruimte te krijgen in hun badkamer. De vergroting van de badkamer ging ten koste van hun slaapkamerruimte, maar dat vinden ze niet erg. "We wisten al heel snel dat we een inloopkast wilden, dus we hebben geen kast in de slaapkamer. Daardoor is onze slaapkamer nu klein maar fijn."

De tegels in de badkamer zijn aan de grote kant: 1.20 meter bij 60 centimeter. Lastig met tegelen vanwege het gewicht, maar heel mooi in de badkamer, vindt Pepijn. "Het maakt de totale look wat rustiger omdat je minder voegen hebt."

Hotelschakeling

Ook in de slaapkamer maakten de twee optimaal gebruik van het nieuwe plafond. Ze monteerden hotelschakeling, zodat ze het bed niet uit hoeven om de lamp uit te doen. Op de muren zit een oud-rozige, warme tint. 

Wil je meer klus- en woninginspiratie zien van Sylvie en Pepijn? Neem dan eens een kijkje op hun Instagram-account.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore