Binnenkijken bij...

Binnenkijken bij een moderne boerderij met vintage touch

14 november 2020 17:34

Vijf jaar geleden verruilden Claudia en Arjan de drukke stad voor het serene platteland. Van stadse woning in Amsterdam naar landelijke boerderij in het Zuid-Hollandse Langerak. Een klusavontuur waar de creatieve Claudia een heel jaar voor had uitgetrokken. Eén jaar werden er drie, maar dan liegt het resultaat er ook niet om.

Moderne koeienstal met vintage touch

Niets zo leuk als binnenkijken bij anderen. Zeker wanneer de bewoners er een prachtplaatje van hebben gemaakt. We deden een inspiratieronde voor je door dit charmante huis.

In de grote woning is gekozen voor een moderne uitstraling met royale vintage meubels. De muren hebben ze wit gemaakt met zwarte accenten (kozijnen, deuren, balken). Door deze rustige combi hebben ze een huiselijke sfeer weten neer te zetten.

Leuk weetje van Claudia is dat ze graag Marktplaats afstruint en op zoek gaat naar knappe vintage meubelstukken. Af en toe komt er wat scrollwerk bij kijken, maar er zitten vaak prachtige parels tussen.

Tip: om de ruime woonkamer te breken, heeft het stel gekozen voor een room divider.

Gerecyclede kozijnen

Aangezien Claudia en Arjan zich in een voormalige koeienstal zijn gaan settelen, ontbrak het aan goede kozijnen. "Hout is goud" zegt het tweetal wel, en zo hebben ze van oude balken uit de varkensstal kozijnen gemaakt.

Keuken met uitstraling

Ook in de keuken is het oude hout uit de stal is hergebruikt. En wel in het keukenblad. Een bijzondere eyecatcher dat met white wash en epoxy is bewerkt. Naast de natuurlijke, rustige materialen hebben ze voor een paar blikvangers gekozen, zoals de groene tegels van Italiaanse makelij, design handvaten en stijlvolle kraan.

Oude staldeuren

Om het authentieke karakter van de boerderij te waarborgen, hebben de bewoners ervoor gekozen de originele staldeuren - in opgeknapte staat - terug te plaatsen. Mooi!

Heb je een goede indruk gekregen alleen zou je de gastvrije binnenkijker van Claudia graag voor extra inspiratie willen terugzien? Dat kan! Kijk aflevering 52 dan terug op Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore