Liefde voor je huis

Zo heb je áltijd een lekkere geur in huis hangen

09 november 2020 19:33

Het seizoen van het binnenshuis cocoonen is in volle gang. En dat betekent dat we het op alle mogelijke manieren zo knus mogelijk willen maken. Ha winterse wollen plaids, knusse kaarsen en lekkere geuren. Over die laatste praten we je graag in geuren en kleuren bij.

5 trucs om goddelijke geuren in huis te halen

Je kent ze wel, van die huizen waar er altijd zo'n fijne geur hangt. Zo één waar je het liefst een strik omheen wil doen en mee wil nemen naar je eigen habitat. Het kan stukken simpeler! Alstu:

1: Bakken, bakken, bakken

Zet de klopper, keukenweegschaal en ander bakspul maar klaar. Met deze tip wordt het een eitje om een lekker geurend huis te krijgen. Want zeg nu zelf, wat ruikt er lekkerder dan een versgebakken appeltaart, brood of huisgemaakte granola? Goddelijke geuren door het hele huis verzekerd. Bakkers klaar? Bakken maar!

2: Charmante geurkaarsen

Als je de binnenboel met extra gezelligheid wil op schmücken dan kom je al snel uit bij kaarsen. Of nog beter: geurkaarsen. Zet ze verspreid door het huis en je wordt continu blij verrast door de fijnste geuren.

3: Achter de geraniums

Favoriete geur van velen: de bloemige geur van natuur schoon. Zo één die je mood een positieve boost geeft. Denk aan knappe planten tot fleurige bloeiers: orchideeën, geraniums, jasmijn, lavendel, (pioen)rozen en rozemarijn. 

4: Geuren aan de kook

De keuken is de ideale plek om heerlijke geuren te laten ontstaan die door het hele huis gaan ronddartelen. Wat je kan doen: breng een klein pannetje met genoeg water aan de kook. Vervolgens kan je naar hartelust kruiden toevoegen. Onze huisfavorieten? Lavendel, kaneel- of vanillestokjes.

5: Aan de boen

Tot slot een beter-voorkomen-dan-genezen tip die we moeten zoeken in de hoek van de gootsteen. Een plek waar nogal eens nare geurtjes uit kan ontsnappen. Niet nodig! Zorg ervoor dat het spik en span is. Zo kan je bijvoorbeeld een half kopje baking soda door je afvoerputje gieten om de boel een frisse oppepper te geven.

Ruikt...uhh smaakt naar meer? Lees dan ook dit artikel over welke geur je het beste in welke ruimte kan gebruiken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

DIY: Zelf geurstokjes maken én je eigen interieurspray

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore