Eigen Huis & Tuin

Van slapen in een washok naar luxe hotelsfeer

11 november 2020 17:14

Nu Nancy en Denie een dakkapel hebben geplaatst, slapen ze op zolder. Een heerlijke lichte ruimte! Maar er is een nadeel, ze kijken recht tegen de wasmachine aan. Daar moet iets aan gedaan worden. Het ontbreekt bij Nancy en Denie aan creativiteit. Dus klusser Patrick en styliste Wendy schieten te hulp.

Een kast op maat

Patrick heeft een kast gemaakt waar de wasmachine en droger in komen te staan. Hij maakt ook nog een apothekerskast. Deze kast zet hij op wieltjes. Achter deze kast zit namelijk de CV-ketel en die moet wel toegankelijk zijn.

Tip: gebruik geen zwenkwieltjes maar blokwielen. De kast kan hierdoor alleen maar vooruit en achteruit.

Er worden ook nog deurtjes geplaatst door Patrick, hij gebruikt hiervoor 'soft close'-scharnieren zodat de kastdeuren zachtjes dichtgaan. Geeft meteen een luxe hotelgevoel.

Schilderen

De kast is af! Maar, deze gaat Patrick nog wel mooi schilderen. Hij gebruikt hiervoor de matte lak van LAB Paint Soft Black no. 282.

Door te kiezen voor een matte lak krijgt de kast een krijtachtige uitstraling passend bij de geschilderde muren.

Tip: Schilder ook de randjes in de kast zodat je geen witte kieren zit en de kast een geheel wordt. 

Hotel chique met een vleugje Bali

Nancy en Denie hadden aangegeven dat ze graag een hotelsfeer in hun slaapkamer willen. En beiden zijn dol op Bali, dus ook deze sfeer willen ze terug laten komen. Styliste Wendy heeft hier iets leuks op bedacht. Een hoofdbord! 

Dit geeft direct een luxe hotelgevoel. Het hoofdbord wordt net als de muur zwart geverfd. Hierdoor zie je het hoofdbord niet, maar heb je wel een mooie plek voor accessoires én je nachtlampje. 

Tip: Combineer de zwarte muur met warme houttinten en wat kleur voor een luxe uitstraling

Kastje in een nieuw jasje!

Op de zolder stond nog een houten kist. Heel gaaf en handig om spullen in op te bergen. Enige nadeel, hij zag er al wel een beetje oubollig uit. Daarom gaf Wendy de kist een make-over. 

Wil je ook een kastje een nieuwe kleur geven? Schuur dan altijd eerst het hout. Doe dit met een grove korrel 180 en daarna met fijn schuurpapier korrel 320. 

Wendy schildert de kist zwart. Hiervoor gebruikt ze de kleur Soft Black no. 282 van LAB PAINT. Deze verf is op waterbasis. Dit is beter voor het milieu én het droogt lekker snel. 

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Metamorfose: een sfeervolle speelkamer met bergruimte

Aflevering 53 werd mede mogelijk gemaakt door Vestingh.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore