Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin

Metamorfose: een zitvensterbank in de woonkamer

Sabine heeft een meisjesdroom die nu ein-de-lijk uitkomt: een zitvensterbank. Een fijne plek in het raam waar ze een boek kan lezen en uren naar buiten kan kijken. Patrick gaat aan de slag!

Klusser Patrick is in Leiden! Sabine woont hier samen met haar twee dochters. Het enige wat mist is een fijn plekje bij het raam en iets meer opbergruimte is altijd handig. Patrick weet wat er moet gebeuren. 

Voordat hij aan de slag kan, moet hij eerst alles goed inmeten. Muren lopen niet altijd helemaal recht waardoor de hoeken net een andere afmeting hebben. Dit moet hij dus eerst precies inmeten. 

Hier heb je een zweihaak voor nodig. Zo kan je de hoek exact opmeten en overnemen op het hout. Dan sluit straks alles perfect op elkaar aan. 

TV-meubel maken

Patrick maakt ook nog een TV-meubel voor Sabine. Het sluit mooi aan op de andere kasten. Hierdoor wordt het een mooi geheel en zijn ook direct alle kabels weggewerkt. Ideaal.

De zitvensterbank en het TV-meubel zijn in dezelfde kleur lak gezet, namelijk: Light Ice no. 146 van LAB PAINT.

Styling door Chantal

Chantal ging aan de slag met de styling van de woonkamer en koos voor een opvallend behang en een nieuw kleurtje op de muur. Sabine heeft samen met haar twee dochters een vrouwenhuishouden, dus het mag lekker vrouwelijk blijven.

Zelf had Sabine al roze op de muur. Deze kleur was iets meer babyroze. Chantal houdt het bij roze, maar kiest voor een volwassen tint die net wat donkerder is. Ze kiest voor Diamond Dust no. 232 van LAB PAINT

Tip: Kies voor kleuren die binnen dezelfde familie passen. Zo creëer je een rustig geheel in de ruimte.
"Door het kastje dezelfde kleur te schilderen als de muur, lijkt de ruimte optisch ruimer."

Een toog schilderen

Een fijne zitplek heeft Patrick al gemaakt. Chantal zorgt ervoor dat het ook een gezellig plekje wordt. Met fijne kussens en ze laat een toog schilderen. 

Wil je zelf ook een toog schilderen? Sla een spijker in de muur. Maak een touwtje van precies 40cm vast aan een potlood en maak deze vast aan de spijker. Trek vervolgens het touwtje strak en teken een boog. Makkie!

Vervolgens kan je de toog schilderen. Om een speelser effect te creëren maakt Patrick nog twee kleinere boogjes in de toog. Door te werken met verschillende kleuren die wel in dezelfde familie thuishoren, krijg je een mooi geheel. Chantal koos voor de kleuren Merlot Mania no. 123Terra Pink no. 102 en Diamond Dust no. 232.

Aflevering 48 van Eigen Huis & Tuin Lekker Leven werd mede mogelijk gemaakt door Vestingh.

 

Fotocredits: