Binnenkijken bij

Binnenkijken bij de jaren 30-woning van Patricia

27 oktober 2020 18:18

Na 16 jaar ergens te hebben gewoond werd het tijd om iets anders te zoeken. Toen Patricia dit huis voor het eerst zag, was ze direct verliefd. Maar er moest zoveel gedaan worden. Ze had nog nooit eerder een oud huis gekocht, dus dit was een sprong in het diepe. 

Het jaren 30 huis van Patricia is na een jaar klussen af. Een vrijstaand huis met twee aanbouwen, een grote keuken en drie slaapkamers. 

Landelijk in combinatie met industrieel

Van haar man kreeg ze vrij spel en mocht ze het huis precies zo inrichten, zoals zij dat wilde. Ze koos voor een landelijke, industriële stijl. 

Er zat een houten vloer in het huis en deze hebben ze vervangen voor een stenen vloer. Ze hebben gekozen voor Belgisch natuursteen. Heel bijzonder, want er zitten zelf stukjes goud in. 

Dat er nu een donkere muur te zien is in het huis van Patricia kan morgen alweer anders zijn. "Dan sta ik 's ochtends op met een verfkwast en wanneer iedereen thuiskomt, is er opeens een totaal ander huis."

Een eigen wellness

Boven heeft elke kamer een andere indeling gekregen. Er waren vijf slaapkamers, maar hier hebben ze er drie van gemaakt. Ze hebben namelijk de grote slaapkamer opgeofferd voor een wellness badkamer. 

In de badkamer vind je een heerlijk ligbad, een douche, een sauna en zelfs een hammam met een stomer. Deze ruimte wordt zo intensief gebruikt, dus dat is het dubbel en dwars waard. Heerlijk toch, na een lange dag werken om hier even op te laden?

Balkenplafond

Tijdens het verbouwen kwam een prachtig balkenplafond tevoorschijn. Geen twijfel over mogelijk, die moest blijven. 

De hele achterkant vernieuwd 

Het huis ziet er aan de voorkant nog hetzelfde uit. Maar de achterkant heeft nog een flinke uitbouw gekregen. De vorm van de achterkant is behouden, maar in plaats van baksteen is er nu gekozen voor hout, dit geeft het huis een moderne look en het ziet er oh zo stijlvol uit. 

Tip van Patricia

Ga jij ook verbouwen? Dan is het belangrijk om voor ogen te houden welke zaken je heel graag zou willen. Maak dus een prioriteitenlijst en start met de eerste drie wensen. Mocht er geen tijd of budget zijn dan kun je andere wensen doorschuiven en later nog uitvoeren. 

Fotocredits

Alles foto's zijn van Patricia van @jaren30woonhuis

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore