Eigen Huis & Tuin

Metamorfose: een sfeervolle speelkamer met bergruimte

28 oktober 2020 17:09 Aangepast: 04 november 2020 12:27

Sander en Esther uit Vianen zitten al een klein jaar in een flinke verbouwing. Inmiddels zijn ze een prachtig huis rijker, op de speelkamer van de kids na. Een struikelblok nu ze aardig klusmoe zijn en de inspiratie op is. Onze klusser Patrick en styliste Lieke weten raad.

Twee speelhuisjes

Zoals Sander en Esther zelf zeggen, ligt er in de speelkamer echt een ratjetoe aan spullen. Het oogt kaal. Patrick heeft een leuk ontwerp! Hij maakt namelijk twee huisjes waar de kinderen in kunnen spelen. 

De huisjes zijn gemaakt van underlayment. Dit hout is makkelijk te verkrijgen en je kan hier makkelijk iets van maken. Patrick kiest ervoor om een werkbank te maken en Liv wilde graag een keukentje! 

 

Muren schilderen

De speelkamer krijgt een frisse kleur! Patrick kiest voor Softened Green no.271 van LAB Paint

De meest gemaakte fout bij schilderen is het aanbrengen van de verf. Velen doen dit door stuk voor stuk grote banen op de muur aan te brengen. Grote kans dat je hierdoor strepen op de muur krijgt. 

TIP: Schilder je muur in vierkanten, met deze techniek voorkom je strepen. 

Styling tot in de puntjes

Styliste Lieke schildert de achterwand van de huisjes. Ze kiest voor een matte houtlak, want dit staat net iets stoerder dan een gewone lak. Voor de werkbank kiest ze de kleur Fogged Landscape no. 291 en in de keuken komt Pink Champagne no. 98.

De accessoires krijgen dezelfde kleur als de achterwand. Op deze manier ziet de speelhoek eruit als een geheel. 

Oude kasten een tweede leven

Sander en Esther gaven aan dat ze graag meer opbergruimte hebben in de kamer. In de speelkamer stonden nog twee simpele vakjes kasten. Een beetje saai misschien. Gelukkig had Lieke hier een leuk idee voor bedacht.

Door de twee kasten aan elkaar vast te maken en er een deur op te plaatsen, ontstaat er opeens een nieuwe kast. De deur maakt Patrick van underlayment zodat ook de kast beter bij het geheel past. 

Dol op dieren

Lieke weet hoe dol de kinderen zijn op dieren. Daarom heeft ze gekozen voor een leuk dierenbehang. 

En ze zorgt voor leuke manden met een dierengezicht erop. Ken je deze? Je kan ze heel makkelijk zelf maken. Knip een gezichtje uit het vilt en plak dit met textiellijm op je rieten manden. Kan je ook nog heel wat geld schelen. 

Het eindresultaat mag er zijn: een sfeervolle speelkamer boordevol bergruimte. 

Aflevering 43 werd mede mogelijk gemaakt door Vestingh. 

 

Fotocredits:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore