Van onze partner Financieel Fit

Ben jij eigenlijk nog wel financieel fit? Zo kom je erachter

29 oktober 2020 19:28 Aangepast: 30 oktober 2020 10:37

Voordat je een huis koopt, breng je je financiën op orde. Hoeveel geld heb je? Hoeveel geld wil je kwijt zijn aan een hypotheek? Heb je ruimte om te verbouwen? En wat moet je opzij zetten? Alles wordt op een rijtje gezet. Velen kiezen ervoor om hier een hypotheekadviseur bij aan te haken. Wel zo fijn, iemand die het overzicht behoudt en weet wat jou te wachten staat. Maar wat gebeurt daarna?

Het komt vaak genoeg voor: het zicht op je financiën kwijt zijn. Want hoeveel heb je nu eigenlijk al afgelost? Verdien je meer door een nieuwe baan? Is er gezinsuitbreiding geweest?

Zonder dat je het zelf in de gaten hebt, verandert je financiële situatie continu. 

Zo houd je je financiën in topconditie

Veel mensen hebben geen tijd, of gewoon geen zin om in hun financiën te duiken. Alleen het papierwerk kan je al overdonderen. 

Maar net als een personal trainer tijdens het sporten, heb je ook een coach die je kan helpen met je financiën. Een coach die jouw papierwerk regelt, bijhoudt waar je geld op kunt besparen en precies weet wanneer het tijd is om je hypotheek over te zetten. 

Een coach voor je financiën

Samen met je coach kijk je naar jouw wensen en doelen. Waar sta je nu? Waar wil je naartoe? Jaarlijks wordt er gekeken of jouw financiële of persoonlijke situatie is veranderd en of deze nieuwe situatie invloed heeft op jouw financiële plan.

Een Financieel Fit-coach beoordeelt tegelijkertijd of jouw lopende dekkingen en producten nog steeds het beste bij jouw situatie passen. 

Makkelijker kan niet

Het is echt veel makkelijker dan je denkt. Zo kan je jouw data op een veilige manier doorsturen aan de adviseur door eenmaal in te loggen met jouw DigiD. Wanneer jij toestemming geeft, kan jouw Financieel Fit-coach jouw informatie inzien en analyseren.

In de app van Financieel Fit vind je vervolgens al jouw gegevens en producten terug in een totaaloverzicht. Lekker makkelijk. 

Doe de Financieel Fit-test

Wanneer jij je gegevens hebt aangeleverd, kan de test uitgevoerd worden. Je ontvangt dan een persoonlijk rapport van jouw financiële situatie. Het kan natuurlijk zijn dat jij alles perfect hebt geregeld en dan is zo'n rapport alleen maar een fijn overzicht. Dit geeft je een prettig en zeker gevoel. 

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat een aantal producten of verzekeringen niet meer passen bij jouw omstandigheden. Met de Financieel Fit-test kan je er dan achter komen of je misschien ergens te veel voor betaald of dat je ergens niet voor verzekerd bent.

Mocht dat zo zijn, dan schiet jouw coach te hulp en hoef jij je geen zorgen meer te maken.

Wil jij een Financieel Fit-coach? Kijk dan op de website van Financieel Fit.

Fotocredits

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore