Ga naar de inhoud
Van onze partner Vestingh

Van lege zolder naar stoere jongenskamer

In Delfgauw gaan klusser Patrick en styliste Saskia aan de slag voor een stoere jongenskamer. Melanie en Bruce willen graag een gezamenlijke slaapkamer voor hun 2 oudste jongens. Maar ze krijgen de klus niet van de grond. Tijd dus voor klusser Patrick en styliste Saskia om hier een mooi project van te maken.

Trap met opbergruimte

De slaapkamer van de kinderen fungeert ook als speelkamer. Er is veel speelgoed, dus er is veel opbergruimte nodig. Patrick heeft hier een leuke oplossing voor verzonnen. De twee jongens slapen in een stapelbed en krijgen een extra trap om het bed in te komen. Dit is niet alleen een leuke trap om op te klimmen, onder de trap is ruimte om spullen in op te bergen. Superhandig! 

Patrick heeft gekozen voor multiplex. Dit is erg stevig materiaal en daar kunnen de kinderen prima op springen, rennen en klimmen.

De eerste trede maakt Patrick 40cm hoog, zodat hun jongere broertje er pas op kan klimmen wanneer hij groot genoeg is. 

Een stoere kleur op de muur

Phyllan en Éden zijn twee stoere binken en hun grootste wens is dan ook dat ze een echte jongenskamer krijgen. Daarom schildert Patrick de muur in Soft Black no. 282 van LAB Paint. Dit is net geen zwart en geeft een fijn contrast met de wittinten. Een stoerdere kleur is er niet!

Wanneer je een donkere kleur verf gebruikt, zorg dan voor een kwalitatieve verf met een goede dekking. Zodat je niet zoveel lagen aan hoeft te brengen. 

Tip van Patrick: gebruik zwarte kit wanneer de muur ook zwart is.

Meer kleur met styling

Styliste Saskia komt ook helpen. Zij zorgt voor de styling in de slaapkamer. Er hangt al een gave lamp in de slaapkamer, maar deze is groen. Daarom gaat Saskia deze zwart spuiten. Staat meteen een stuk industriëler! 

Ze zorgt ook voor wat kleur in de slaapkamer. Alles is zwart en wit en daarom geeft ze de kast de kleur Straw no. 209. Een warme okergeel tint. Voordat ze dat doet, bevestigt ze eerst nog pootjes onder de kast. Dit staat een stuk ruimtelijker

Ze kiest voor hetzelfde dekbedovertrek voor de jongens, daarmee creëer je rust. Omdat alle meubels tegen de muur aan staan, ontstaat er een lege ruimte in het midden van de kamer. Daarom kiest Saskia ervoor om hier een vloerkleed neer te leggen. Ideaal voor de jongens om op te spelen. 

Overig hout gebruiken

Na het maken van de trap heeft Patrick nog heel wat hout over. Hij heeft gekeken wat hij hier nog van kan maken voor de jongens. Het wordt een speeltafel in de vorm van een auto. Hoe leuk?! Let er wel op dat je alles goed glad maakt en netjes afwerkt. Zodat de kinderen er veilig op kunnen spelen. 

Patrick werkt de speeltafel af met een frees. Heb je deze zelf niet, dan kan het natuurlijk ook met een decoupeerzaag. Hiermee is het wel wat lastiger om alles perfect rond te maken. De speeltafel wordt in elkaar gezet met houtlijm en een tacker. Dit is echt stevig genoeg.

 

Fotocredits

Sonja Velda