Ga naar de inhoud
Liefde voor je huis

Tips voor het inrichten van je thuiswerkplek

Het gros van de mensen werkt inmiddels alleen nog maar vanuit huis. We spreken niet meer van een tijdelijke situatie, we zitten namelijk al zeven maanden thuis. Hoogste tijd om iets moois te maken van je 'tijdelijke' thuiswerkplek!

Een goed bureau

Zit jij nog steeds aan de keukentafel te werken? Dat is echt niet de beste optie. De keuken/eetkamer is het hart van je woning, daar gebeurt eigenlijk te veel.

Probeer daarom een aparte plek in huis te creëren en zorg voor een goed bureau met de juist afmetingen voor jouw lengte. Het liefst met een bureaustoel die je helemaal kan afstellen. 

  Een laptopstandaard

  Geen plek voor een bureau? En ook geen tweede beeldscherm tot je beschikking? Zorg dan voor een laptopstandaard. Deze kan je zelf maken! Je kan hem overal mee naartoe nemen en je kan er ook staand mee werken, lekker ergonomisch.

  Onze klusser Martine liet al eerder zien hoe je zelf zo'n standaard kan maken

  DIY:
  DIY
  DIY: zo maak je heel makkelijk een laptopstandaard voor thuis

  Een kleurtje op de muur

  Als je de hele dag tegen een muur aan moet kijken, is het wel zo leuk als hier een lekker kleurtje op zit. Bovendien kan je door een vak te schilderen je eigen werkplek 'afbakenen'. Dit is echt jouw thuiswerkplek voor de komende tijd! Je moet er natuurlijk wel graag zitten.

  Kleuren hebben ook invloed op je emotie, dus voordat je jouw hoekje meteen felgroen schildert, check even van te voren wat kleuren met je doen! 

  Dit
  Kleur bekennen
  Dit zijn de betekenissen van kleuren in je interieur

  Decoratie

  Je wil niet te veel tierelantijntjes op je bureau hebben staan. Probeer dit echt zo leeg mogelijk te houden. Wat je wel kan doen; iets leuks aan de muur hangen. Denk aan wat fotolijstjes, een to do list of een inspirerende quote.

  Kies voor een raster waar je met clipjes allerlei leuke dingen aan kunt hangen. Zo is die witte muur niet alleen leuker om naar te kijken maar ook inspirerender. 

  Planten! 

  Dat je serieus aan de slag moet, hoeft niet te betekenen dat je helemaal geen gezelligheid om je heen mag hebben. Een mooie plant kan de leefbaarheid van je interieur stimuleren en het ziet er gezellig uit. Daarnaast is het ook nog eens gezond, want planten zijn sterren in het zuiveren van de lucht.  

  Fotocredits