Doe het zelf

Van kale wand naar eye-catcher met enorme pronkkast

05 oktober 2020 18:12 Aangepast: 05 oktober 2020 22:45

Onze Patrick ging weer op pad en was deze week bij Jorn & Desiree in Veenendaal. Het jonge stel woont in een nieuwbouwhuis dat helemaal naar hun zin is, maar ze missen nog een mooie plek om accessoires te plaatsen. Dat pakt hij wel even aan, ofja.. even..

Een muur van 4 meter hoog, wat kan je daar nou mee doen? Patrick maakte een ontwerp voor een giga pronkkast. Om het in één dag te doen, dat was nog wel een klus die heel wat voorbereiding met zich meenam, maar het is gelukt hoor!

Grote ruimte, grote vakken

Patrick kiest ervoor om de vakkenkast in hele grote vakken te verdelen. Omdat de ruimte zo hoog is, mag je er ook echt wat eyecatchers en grotere accessoires in plaatsen. Zou hij gekozen hebben voor kleine vakken, dan wordt het geheel te druk en onoverzichtelijk.

Zelf aan de slag?

Wil je zelf aan de slag met een pronkkast dan is deze misschien nét wat heftig en ingewikkeld. Gelukkig hebben we hier een volledig stappenplan voor een kleinere variant. 

 

Tips van Patrick:

- Meten is weten: de meeste oude huizen zijn allesbehalve recht, maar ook een nieuwbouwhuis is niet altijd spatzuiver. Wil je aan de slag gaan met een pronkkast, meet de muur dan op verschillende plekken op, het zou zomaar kunnen dat je de staanders op verschillende maten moet zagen.

Hier meten we met een lasermeter en komen we er achter dat het plafond een verloop van 2cm heeft.  

- Veiligheid voor alles: veiligheid gaat voor alles, dat is duidelijk. Aangezien deze muur 4 meter hoog is, ziet Patrick het niet zitten om met een ladder aan het werk te gaan. Voor niet al te veel geld huur je bij de bouwmarkt heel makkelijk een steiger. Veel beter!

- Kleur! Wil je een witte kast, dan is het misschien mooi om de muur erachter net niet wit te schilderen. Zo springt de kast er echt uit en krijg je iets meer warmte en diepte. Daarnaast komen ook je accessoires mooier naar voren.   

- Verlichting: maak je een hele hoge kast, dan is het mooi om er -net als Patrick- verlichting in te monteren. Dit kun je doen met spots of met een mooi bureaulampje. Uiteraard moet er wel een mogelijkheid zijn om de verlichting op aan te sluiten.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore