Liefde voor je huis

Met deze tips maak je de mooiste foto’s van je interieur

01 oktober 2020 20:36

Als je trots bent op je interieur, dan mag je dat best laten zien. Met mooie foto’s op Instagram of Facebook kun je al je vrienden je leuke huisje laten zien. Toch kan een echt goede foto maken soms lastig zijn. Wij geven hiervoor een aantal tips.

Interieurfoto’s kunnen met zowel een professionele camera als de camera op je telefoon gemaakt worden. Het zit hem namelijk vooral in de manier waarop je fotografeert!

1. Zorg voor daglicht

Interieurfoto’s zijn nou eenmaal het mooist als je daglicht gebruikt. Lampen kunnen namelijk zorgen voor een gekke gele gloed, en dat wil je niet. Laat lampen dus lekker uit en zet de gordijnen open. Speel ook met de gordijnen om te kijken wat nou de juiste hoeveelheid daglicht is voor de foto’s. Een bewolkte dag zorgt voor het beste daglicht, dus maak daar gebruik van. 

2: Hoe ziet je huis eruit?

Natuurlijk wil je dat je huis er op de foto’s op zijn mooist uitziet. Ruim dus eerst even op. Berg bijvoorbeeld de afstandsbediening op en haal even een doekje over de tafel. Het is echter ook niet de bedoeling dat je huis helemaal steriel is. Het is juist leuk om je ruimte te laten zien zoals het is. 

3: Check je fotografieskills

Voor het maken van interieurfoto’s moet je wel de basis van fotografie onder de knie hebben. Denk aan rechte foto’s met rechte lijnen, of de juiste hoeveelheid licht. Heb ook je camera goed onder de knie, of het nou je telefoon is of een professionele camera.

Op je telefoon kan je ook het grid aanzetten. Zo krijg je lijnen te zien en kan je ervoor zorgen dat je foto recht is. Natuurlijk kan je de foto later ook nog rechttrekken, maar het is natuurlijk beter om hem direct goed te maken. Zo zie je direct het resultaat. 

4: Geef een leuke twist

Je kunt natuurlijk een simpele overview foto van je woonkamer maken, maar het wordt pas echt interessant als je iets spannends toevoegt. Je kunt bijvoorbeeld van achter een plant fotograferen voor een mooi scherpte-diepte effect. Ook kun je bijvoorbeeld je kat of hond in beeld brengen, dit maak het ook heel gezellig.

5: Heb oog voor details

De kleine dingen kunnen de foto maken of breken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je jezelf niet terugziet in een spiegel, raam, televisie et cetera. Kijk ook even of er niemand voor het raam loopt als je deze gaat fotograferen en ruim wederom even op. Dan komt je foto er het mooist uit.

6. Fotograferen op navelhoogte

Als je een selfie maakt, wil je deze van boven maken want dan komt je gezicht het beste uit. Op het gebied van interieur kan je de foto het beste nemen op navelhoogte. Even door de knieën dus! 

7. Een schone lens

Tja, het klinkt heel simpel. Maar maak altijd je lens even schoon voordat je begint. Vooral je telefoon houd je continu vast en daarmee ook je cameralens. Even schoonvegen met een doekje of je shirt dus. 

Fotocredits

Alle foto's: Eigen Huis & Tuin

Bron: Cynthia

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore