Doe het zelf

DIY: onderwatertuin met waterplanten maken

30 september 2020 17:24

Er zijn niet alleen trends op het gebied van je interieur. Er bestaan ook zeker trends onder de kamerplanten. Denk aan het terrarium, luchtplantjes en nu: een onderwatertuin. Tom legt uit hoe je hem zelf maakt.

Wat heb je nodig?

  • een oude wekpot
  • plantjes
  • steentjes
  • water op kamer temperatuur

Deze planten kan je gebruiken

Je kan niet alle planten zo maar gebruiken voor je onderwatertuin. Je hebt hiervoor echt planten nodig die onder water kunnen leven. Kijk dus in het tuincentrum bij de vissen en de vijvers als je gaat shoppen. Tom gebruikt voor zijn onderwatertuinen de Echinodorus harbii en de Anubias barteri.  

Zo maak je hem zelf

Zet eerst het plantje in het midden van je pot. Doe vervolgens het water erin. Dit moet op kamertemperatuur zijn, dus zet het van te voren even klaar. Zorg dat je de pot niet volledig onder water zet, er moeten namelijk ook nog steentjes bij.

Voordat je de steentjes toevoegt, moet je ze eerst een paar keer flink omspoelen. Er komt vaak veel stof van de steentjes af en dan wordt het water troebel. Als de plant er niet helemaal in past, kan je hem ook gewoon open laten staan. Dat was hem al! 

Onderhoud

De pot kan je overal in huis neerzetten maar niet in direct zonlicht. Doe je dat wel, dan krijg je sneller alg en moet je de pot schoonmaken. Mocht het water vies worden, ververs het dan nooit helemaal in een keer, dat is een enorme 'shock' voor de plantjes. Doe dit altijd maar voor een deel. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore