Eigen Huis & Tuin

Van rommelige hal naar een hartelijk ontvangst

28 september 2020 14:32 Aangepast: 28 september 2020 17:10

Iedere dag thuiskomen in een rommelige hal is natuurlijk niet fijn. De hal is eigenlijk het visitekaartje van je huis. Iedereen komt er binnen en dan wil je dat deze er mooi uitziet. Esther en Timo schakelden de hulp van Patrick in.

Esther en Timo hebben zelf hun best gedaan om de hal er zo opgeruimd mogelijk uit te laten zien. Ze hebben schoenenkastjes en mandjes opgehangen, maar het blijft rommelig. Met twee voetballende kinderen liggen er ook regelmatig vieze voetbalschoenen in de hal en die zorgen ook nog eens voor nare geurtjes.

Niet fijn om thuis te komen, maar ook geen warm welkom voor vrienden. En dan heeft Timo ook nog een verzameling petten en hoeden.. Gelukkig weet klusser Patrick hier wel raad mee!

Veel opbergruimte

Patrick heeft een tekening gemaakt voor een kast in de hal. Hij houdt hierbij rekening met veel opbergruimte, zodat alles netjes opgeborgen kan worden en je minder last hebt van de nare geurtjes van voetbalschoenen.

Het is belangrijk dat alle spullen hun eigen plek krijgen. Daarom maakt hij links een grote kast met planken. Hier kunnen alle schoenen in geplaatst worden. Boven maakt hij kastjes met een klep en daaronder hangt de kapstok.

Een likje verf

Timo en Esther houden van een industriële look. Ze willen graag natuurlijke kleuren in de hal en zien graag hout terug. Daarom haalt Patrick eerst het groene behang weg en schildert hij een grijs vlak op de muur. 

Ombouw voor de verwarming

Dan heeft Patrick nog een obstakel; de verwarming. Daar heeft hij een mooie ombouw voor gemaakt. Je kunt ze ook kopen bij de bouwmarkt, maar daar heeft Patrick niet voor gekozen. Hij ging zelf al eerder aan de slag.

Handig! Hij heeft direct een plek gemaakt waar je kan zitten -om bijvoorbeeld je schoenen aan te trekken- met twee lades eronder. Nog meer opbergruimte dus! 

De pettenverzameling

Voor Timo was het een grote ergernis, elke keer als hij een pet of hoed wilde pakken, viel alles om. Daarom heeft Patrick naast de kast wandhaken geplaatst waar Timo zijn petten kan ophangen. Het ziet er heel leuk uit én Timo kan er makkelijk bij. 

Wij vinden het enorm geslaagd. Heb jij ook nog een klus in huis en onze hulp nodig? Meld je aan!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore