Liefde voor je huis

Je huis in de verkoop? Zo maak je het verkoopklaar!

24 september 2020 17:04 Aangepast: 24 november 2020 13:39

Spannend! Je gaat je huis te koop zetten. Voordat er foto's worden gemaakt, is het wel belangrijk dat je het huis aantrekkelijk maakt. Wij delen de tips van interieurstyliste Iris van Asselt met je.

1. Alle rommel aan de kant

Ja, dit is natuurlijk heel logisch. Je huis opruimen is natuurlijk stap 1. Maar sommige spulletjes zijn voor jou geen rommel, maar voor een ander wel. Denk aan de krabpaal van je kat of de voederbakjes van je hond. Die kun je beter even weghalen. 

Tekeningen, foto's en kaartjes staan heel gezellig, maar rommelig voor de potentiële koper. Houdt daarbij ook rekening dat er niets op de grond staat (denk aan de schoonmaakmiddelen op de grond in je wc). 

Zelfs je zeeppompje kan je beter in het keukenkastje zetten. Tenzij het pompje er mooi uitziet. De blender, de olijfolie en het peper en zout mogen ook allemaal aan de kant. Het laat je keuken er direct ruimtelijker uitzien. 

2. Meer licht in huis

Als er een ding is waar huizen aan moeten 'voldoen' dan is het wel licht. Natuurlijk licht, wel te verstaan. Dus zorg dat al je gordijnen goed aan de kant hangen. Doe alles open, ook je tussengordijnen. Doe alle rolluiken, rolgordijnen en luxaflex omhoog. Haal eventuele vitrages weg. Zo laat je echt meer licht binnen en oogt je woning een stuk ruimer. 

3. Zorg voor een goede doorloop

Een krat met speelgoed in de hoek? Een kinderwagen in de hal? Ruim het op of zet het desnoods achterin je auto wanneer de foto's worden genomen. De kijker moet niet het gevoel krijgen dat het huis te klein is.

Heb jij nog een prullenbak midden in je keuken staan? Haal hem weg. Een hip kledingrek in je slaapkamer staan? Even naar de schuur. Een prachtige stoel midden in de woonkamer? Zet hem aan de kant. Bij een bezichtiging loop je met meerdere mensen het huis rond en sta je allemaal stil in de verschillende ruimtes. Als de kijker ergens tegenaan stoot of ergens niet langs kan, zijn dat alleen maar minpunten. 

Ook een leuke kapstok in de hal hangen? Haal zoveel mogelijk jassen weg en hang deze even in je kast. Scheelt zoveel ruimte. Dit kan je ook doen met je schoenen. Wel zo netjes. 

TIP: Mensen willen altijd uit het raam kijken. Dus zorg dat er ruimte is. Zet eventueel je bed of bank op een andere manier neer.

4. Dit kan je nog toevoegen

Nu je heel wat spullen hebt weggehaald is er opeens heel veel ruimte. Bijna te veel, want het voelt een beetje ongezellig aan. Maar je mag ook wat toevoegen. Kies voor mooie verse bloemen en zet planten neer. Let wel op dat de planten geen bruine bladeren hebben maar er echt gezond uitzien (en geen stof op de bladeren). 

Je kan ook wat meer kleur in je huis toevoegen door een kleurrijk kussen op je bank te leggen. Je zult zien dat je huis zo verkocht is!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore