Eigen Huis & Tuin

Van saai en kaal muurtje, naar heerlijke koffiehoek én wijnbar voor Sonja

21 september 2020 17:55 Aangepast: 24 september 2020 09:34

Sonja is helemaal blij met haar huis en de inrichting. Ze mist alleen nog een fijne koffiecorner in de keuken. Gelukkig is onze Patrick de moeilijkste niet en hij ging meteen voor haar aan de slag!

Een fijn plekje in de keuken

Sonja's wens voor deze metamorfose: een heerlijk hoekje in de keuken, om in het zonnetje een koffietje te drinken én om de koffiemachine makkelijker neer te zetten.

Daarnaast wilde Sonja ook heel graag een plekje om haar vriendinnen dichter bij te laten zitten op het moment dat ze nog aan het koken is. En dat snappen we wel!

Patrick ging daarom aan de slag met een fijn hoekje waar ze alles in één keer kwijt kan.

Een kloddertje roze hier en een kloddertje roze daaar...

Om net wat meer sfeer in de hoek te creëren verft hij het muurtje eerst in een warme, roze tint. En niet alleen het muurtje, ook de radiator moet er met een speciale lak -in dezelfde kleur- aan geloven. Zo valt die een stuk minder op!

Een houten kast

Door met een houten kast! Patrick heeft een ontwerp gemaakt voor een houten kast en een barmeubel in één. Hij heeft op locatie een snelle schets gemaakt en gaat daarna aan de slag. 

De meubels maakt hij van MDF met een mooi balkenhout, eiken fineer laagje erop. Hij zaagt de bar en de kast helemaal verstek zodat de houtnerven heel mooi doorlopen. Ziet er superchique en mooi uit!

Ook houdt hij rekening met lichtpunten. Door middel van een schakelaar in de kast kan ze het hoekje heel gezellig van licht voorzien. 

Inrichten maar

Als de bar en de kast helemaal klaar zijn, gaat Patrick nog aan de slag met de styling. Door middel van een schuine plank in een van de hokjes creëert hij een plekje voor wijnflessen aan de ene, en koffie aan de andere kant. Handig!

Onderaan de kast hangt hij nog een makkelijk rekje voor wijnglazen én wat is een bar zonder mooie krukken? Hij kiest voor een roze en een karamel versie, beiden met gouden accenten voor een extra luxe gevoel.

Sonja is er in ieder geval helemaal blij mee! Hebben we jou ook kunnen inspireren?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore