Ga naar de inhoud
Alles voor in de tuin

5 manieren om zelf een kruidentuin te maken

Altijd verse kruiden in huis hebben, is natuurlijk enorme luxe. Geen gedoe meer met kleine zakjes munt, tijm of basilicum. Je muntthee haal je iedere dag vers uit de tuin. Heerlijk. Wil je zelf ook graag een kruidentuintje? Wij laten je zien hoe! 

1. Een industriële kruidentuin met olievaten

Heb je gezien hoe Tom gisteren zelf een kruidentuin maakte? Met olievaten! De boerderij wordt steeds completer want nu kan Hugo zijn verse kruiden uit de kruidentuin halen. De olievaten met de ketting hebben een industriële uitstraling. Wil je zien hoe Tom dit heeft gemaakt? Kijk dan de 16de aflevering terug van maandag 21 september op Videoland. 

 

 

2. Een kruidenwand maken

Een lelijke muur of schutting in je tuin? Verberg hem achter een zelfgemaakte kruidenwand. Al je kruiden heb je makkelijk bij de hand en het staat ook nog eens heel leuk.

Zo'n kruidenwand kan je heel makkelijk zelf maken, lees hier hoe je dat doet.

3. Een plantenladder

De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze plantenladder. Je kan deze ophangen aan een pergola in je tuin maar ook aan je plafond in de woonkamer. Zo'n plantenladder kan ook fungeren als scheidingswand tussen de keuken en de woonkamer. 

Zin om hem zelf te gaan maken? Bekijk hier het stappenplan.

4. Hangtuintjes van bamboe

Geen ruimte in je tuin of buiten? Je kan ook hangtuintjes maken voor in je huis. Kies bijvoorbeeld voor deze leuke hangtuintjes van bamboe. Bamboe in je interieur maakt je huis direct zo sfeervol. 

Wil je hier zelf mee aan de slag? In deze video kan je zien hoe je dat doet.

5. Macramé planthangers

Heb je geen tuin? Hoe leuk is het om je favoriete kruiden in je keuken te hangen. Deze plantenhangers zijn niet alleen handig, ze zien er ook heel erg leuk uit. Je kan er natuurlijk zoveel ophangen als je zelf wil. 

Zelf een macramé planthanger maken? Klik dan hier

 

Fotocredits

Laatste foto: Houtje-touwtje