Liefde voor je huis

Zo vind je vintage parels in de kringloop

18 september 2020 16:56

Hoor je weleens van die succesvolle verhalen over het shoppen bij de kringloop, maar is het jou nog nooit gelukt? Yannicke van Wonderfull Find geeft tips hoe jij ook vintage parels kan vinden.

Yannicke is vintage expert en heeft haar eigen webshop vol met tweedehands vondsten. Ze reist stad en land af om de beste items te vinden. Ze kwam langs bij Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven en deelde haar beste tips met ons. 

Tip 1: De juiste kringloop kiezen

Als je niet gewend bent aan de kringloop, kan het best overdonderend zijn. Kies daarom een winkel die niet te rommelig is maar waar wel genoeg ruimte is om rond te kijken.

Kringloopwinkels die inboedels uitruimen/inkopen hebben vaak de mooiste parels er tussen zitten. Check dit dus even goed van te voren, extra leuk! Daarnaast vind je ook buiten de randstad eerder vintage spulletjes. Daar is minder nieuwbouw en dus is er -vaak- meer te vinden.

Tip 2: Loop altijd twee rondjes

De beste tip: loop altijd twee rondjes. De tweede keer zie je namelijk altijd meer, echt waar! Wanneer je op zoek gaat naar vintage begin dan op ooghoogte en vergeet ook echt niet naar beneden te kijken. 

Tip 3: Check de vitrines

Sla nooit de vitrines over. Alles staat namelijk door elkaar en je weet maar nooit waar jouw parel ligt. Zorg dus dat je ook deze goed bekijkt. En.. vaak liggen de waardevollere spulletjes juist in een vitrine. 

Tip 4: Onderzoek het item

Heb je iets op het oog? Let dan goed op de materialen. Waar is het van gemaakt? Is er een merkje? En belangrijk: is het nog helemaal heel? Bij een kastje kan soms een handgreep ontbreken. Bedenk dan of je dit zelf nog kan repareren of laten maken en of dat het waard is om te laten doen. 

Tip 5: Kies wat jij mooi vindt

Tot slot laat Yannicke nog weten dat je vooral niet te lang moet twijfelen over een item. Als je iets hebt gezien dat je leuk vindt en bij je past, neem het dan mee. Voor je het weet is je vintage parel weg. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore