Doe het zelf

DIY: Schilderij met luchtplantjes maken

16 september 2020 21:01 Aangepast: 23 september 2020 17:20

Zou jij graag meer groen in huis willen maar ben je zelf niet zo goed in het verzorgen van de planten? Kies dan voor luchtplantjes. Door een schilderij te maken met verschillende luchtplantjes haal je meteen wat groen in huis. Luchtplantjes hebben echt alleen lucht en licht nodig. Dus ideaal als zelfs jouw vetplant het niet overleefd in huis. 

Wat heb je nodig om dit te maken?

  • Een oude lijst van een schilderij
  • Verschillende luchtplantjes
  • Kippengaas
  • Houten blokjes 
  • Paperclips
  • Tape
  • Niettang
  • Boormachine met schroeven

 

De oude lijst die je hebt gekozen kan je natuurlijk een nieuwe kleur geven zodat hij beter in je interieur past. Ben je al tevreden met de kleur? Pak dan het kippengaas erbij. Knip het op maat en maak het vast aan de achterkant van de lijst, met de niettang. Zit alles goed vast? Plak het gaas dan nog even af met tape. Zo kun je de muur en niet mee beschadigen. 

TIP: Je kan er ook voor kiezen om het kippengaas te schilderen of spuiten in de kleur van je muur. Zo valt het kippengaas minder op en lijkt het alsof de plantjes zweven. 

Vervolgens schroeven we kleine blokjes hout op de hoeken. Dit zorgt ervoor dat het schilderij van de muur af hangt. Dit is goed voor de plantjes omdat ze zo meer lucht krijgen. Daarnaast creëer je ook meer diepte. 

De blokjes hout kan je kopen maar je kan ook zelf een stukje hout afzagen van wat je nog hebt liggen. Let er dan wel op dat ze allemaal even groot zijn. Tape de blokjes ook af zodat je straks je muur niet beschadigt. 

Draai vervolgens het schilderij om en verdeel de luchtplantjes over het kippengaas. Tom gebruikt voor het schilderij verschillende soorten van de Tillandsia. Er zijn meer dan 300 soorten van deze plantjes, je kan dus genoeg afwisselen. 

De luchtplantjes maak je vast met paperclips. Trek de paperclips uit elkaar en wind ze om de plantjes heen. Vervolgens haak je de paperclip aan het kippengaas. 

LET OP: Hang het schilderij niet in direct zonlicht en spray af en toe (1 tot 2x per week) wat water op de plantjes. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore