Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin

Van sfeerloze slaapkamer naar hotel chique

We willen allemaal sfeer in de slaapkamer, maar ook rust. Dan is het soms lastig om de juiste balans te vinden. Nick en Laura schakelden daarom de hulp van Eigen Huis & Tuin Lekker Leven in.

Nick en Laura weten echt wel wat ze willen. Als je de rest van hun huis bekijkt, ziet het er allemaal ontzettend sfeervol uit. Maar de slaapkamer, die vinden ze maar kil aanvoelen. Alles is wit en dat zien ze graag anders. 

Styliste Gwen komt helpen! Ze heeft een moodboard gemaakt voor de slaapkamer. Op het moodboard vind je goude accenten terug en de hoofdkleur wordt blauw. 

Een nieuw kleurtje

Samen met Klusser Martine gaat ze aan de slag met de slaapkamer. De muur wordt als eerst blauw geschilderd. Blauw is een rustgevende kleur en daarom geschikt voor de slaapkamer. Het schijnt zelfs zo te zijn dat je er beter door slaapt. Nou, dat willen we allemaal wel. 

Gwen heeft ervoor gekozen om alleen de onderkant van de wand te schilderen, waardoor je het effect krijgt van een lambrisering, zonder dat deze er is. Door deze wanden te verbinden met de hoofdwand, die helemaal blauw is geschilderd, wordt het een geheel. 

 

Sfeervol maken met verschillende texturen

De staande lamp met palmbladeren is een echt 'eyecatcher' in de kamer. Het messing staat ontzettend goed bij het blauw op de muur. En het leuke aan deze lamp is dat je schaduw van de bladeren krijgt op de muren. Het goud laat Gwen ook weer terugkomen in de bijzettafel bij de bank. 

Om meer sfeer in de kamer te brengen, legt Gwen een kleed neer. Daarnaast kiest voor een stijlvolle fauteuil van teddy stof. Deze stof is niet alleen helemaal 'on trend' het maakt de kamer direct gezellig. Door verschillende stoffen te gebruiken in de slaapkamer, creëer je meer sfeer en krijg je direct een warmer gevoel. 

En natuurlijk kussens! De makkelijkste manier om meer sfeer in je slaapkamer te krijgen. Speel ook hierbij met verschillende kleuren en texturen om contrast te creëren. Gwen doet dit door te kiezen voor een fluwelen kussen in het donkerblauw. Mooi in contrast met het witte beddengoed. 

Ga jij ook je slaapkamer schilderen? Bekijk dan ook even onze andere artikelen met tips. 

- 10 lifehacks voor tijdens het schilderen

- Klaar met schilderen? Zo krijg je je kwasten schoon

- 3 onmisbare tips voor het schilderen

Foto credits

Foto's: Sonja Velda