Wonen

Binnenkijken bij influencer, fotograaf en styliste Sanne Pol van @enstijl

12 september 2020 18:09 Aangepast: 15 september 2020 15:11

Met Eigen Huis & Tuin kennen we Sanne al een beetje. Michiel de Zeeuw nam in haar vorige huis al eens een kijkje en ook online volgen we haar op de voet en schreven we eerder over haar. Ik hoor je denken…. Maar waarom dan nu weer? Dat kunnen we je uitleggen!

Sanne houdt niet alleen enorm van interieur, maar ook van.. verhuizen. De afgelopen 4jaar is ze 4x van huis veranderd en ook dit huis is stiekem alweer verkocht. Vinden we niet erg! Meteen weer een reden om te komen gluren.

Hiervoor woonde ze samen met haar man Mari en kinderen Bo & Jip in een oude garage die ze volledig opknapten. Sinds dit jaar wonen ze in een oud herenhuis in Haarlem. Vlakbij de stad én het strand!

Een goed huis was de basis

Daar waar ze de garage voorheen flink onder handen namen, was dit huis een iets minder heftige klus. Alhoewel, helemaal hun smaak was het niet en dus kwam er weer een hoop bij kijken!

De stijl van Sanne..

Ze beschrijft haar stijl zelf als etnisch chique. Iets wat vooral terugkomt in de oosterse schalen, rieten manden en wereldse accessoires. Het zwart van de keuken en de kozijnen maakt het geheel dan weer chique.  

Mooi muurtje

Het interieur van Sanne is allesbehalve standaard en daarom juist zo mooi en eigen. Zo werkt ze graag met ruwe materialen en structuren. De muur achter de keuken is bijvoorbeeld bewerkt met beton cire en achter de eettafel gingen ze met kalkverf aan de slag. Een techniek die op het eerste gezicht ingewikkeld lijkt, maar het valt reuze mee.

De eerste laag breng je aan met een roller en voor de tweede ga je aan de slag met een blokkwast en maak je wilde bewegingen om het speelse, wolkerige effect te krijgen.  

Tip: de eettafel in huis is vrij robuust en zwaar. Hij is van beton met een stalen onderframe. Sanne koos er daarom voor om de eetkamerstoelen luchtig en open te houden.

Marrakech

Verzot op Marrakech is het stel! Het liefst zijn ze er een paar keer per jaar te vinden om heerlijk te ontspannen en nieuwe interieurschatten te zoeken.Het Marrokaanse sfeertje wilde ze dan ook heel graag terugbrengen in huis.

Hoe je dat kunt doen? Bijvoorbeeld door kleine nisjes in je muur te laten aanbrengen (deed Sanne met een voorzetwandje) en door planken mee te laten stuken met de muur.

Niet dat die nisjes een enorme functie hebben, maar meer omdat het zorgt voor de speelse touch. Ook de gouden details in de woning zorgen ervoor dat het sfeertje heel fijn wordt doorgezet.

De eerste verdieping

Als je goed kijkt zie je dat de beneden verdieping bestaat uit een speelkamer -die je met en-suite deuren kunt afsluiten- én een heerlijke leefkeuken. Op de eerste verdieping is dan ook pas de woonkamer te vinden. Of, zoals Sanne het omschrijft, “de volwassen ruimte”.

Belangrijk was de open ruimte en de slaapkamer die er meteen aan grenst. Ze kunnen zich er ’s avonds heerlijk terugtrekken en krijgen juist door het open gevoel, de rijke materialen en bijvoorbeeld het hemelbed echt een luxe hotel- en vakantiegevoel.

Natuurlijke kleuren en linnen

Het huis van Sanne is geen bont kleurenpaleis en straalt enorm veel luxe, sfeer en rust uit. Natuurlijke tinten, het gebruik van linnen en eigenlijk bijna overal dezelfde kleuren op de muren en de zwarte kozijnen zorgen voor heel veel eenheid en rust in het huis. Daarnaast maken souvenirs het echt af en dat raad ze dan ook iedereen aan.

Tip: je hoeft echt niet meteen naar Marokko of India voor een grote accessoire of een oud stuk hout. Het kan ook een mooie kei of een steen uit een rivier in de Ardennen zijn. Juist dat soort items geven je huis sfeer en een persoonlijk tintje.

Fotografie

Sanne Pol - Enstijl

 

Aflevering

Wil je de aflevering terugkijken? Dat kan hier

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore