Eigen Huis & Tuin

Van Hollandse parkeerplaats naar meer sfeer en een mediterraans tintje in één dag

08 september 2020 17:54 Aangepast: 23 september 2020 17:42

Quintano & Joyce wonen al 4 jaar in hun huis in Almere. Het huis is helemaal naar hun zin, maar de tuin is een ander verhaal.. Tom gaat aan de slag en heeft één dag de tijd om meer sfeer en groen aan te brengen.

Momenteel is de achtertuin bijna vergelijkbaar met een parkeerplaats. Quintano & Joyce missen sfeer, groen, gezelligheid en planten. Daarnaast worden de tegels met de zomerse temperaturen gloeiendheet en kun je er bijna niet overheen lopen. Tijd om aan te pakken dus!

Groen zorgt voor sfeer

Omdat de tuin helemaal betegeld is en het stel heel graag meer groen wil, gaat Tom aan de slag met het maken van een border. Door het weghalen van een aantal tegels creëer je die eigenlijk al vrij snel.

Zorg er wel voor dat je een omsluitbandje gebruikt om je border af te kaderen. Je kunt ervoor kiezen om deze boven de tegels uit te laten komen, maar dat doet Tom niet. Regenwater kan dan namelijk echt een stuk minder goed weglopen.

Kom maar op met die planten

De leibomen in de tuin doen het erg goed, maar echt groene vingers hebben Quintano & Joyce niet. Tom hield daar rekening mee! In de borders plaatste hij onder andere een vingerplant (Fatsia japonica), een bonte palmlelie (Yucca gloriosa), blauw schapengras (Festuca glauca) én rozemarijn om te gebruiken in de keuken. Een aantal mooie planten bij elkaar die goed te onderhouden zijn.

Een kleine buitenkeuken

Wat is een tuin zonder barbecue?! Tom verrast het stel daarom met dit prachtige exemplaar van Weber op een prominente plek in de tuin. Van een aantal U-blokken maakt hij bijzettafeltjes en zo heb je in een handomdraai een mini buitenkeuken.

Schaduw graag..

Omdat de kinderen in de zomer gillend met blote voeten over de donkere stenen rennen, is een schaduwdoek echt een musthave in deze tuin. Daarnaast zorgt het doek ook perfect voor wat extra sfeer en het mediterraanse sfeertje wat ze graag wilden!

Fotografie

Sonja Velda

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore