Huishouden

4 dingen die je ook kan schoonmaken met afwasmiddel

08 september 2020 07:03 Aangepast: 08 september 2020 09:48

Afwasmiddel is zo'n product dat je maar voor één ding gebruikt: de afwas. Maar echt, je kan er zoveel meer mee. Afwasmiddel is namelijk echt een wondermiddel.

1. Vlekken uit je kleding

Zamarra zei het al even tijdens de uitzending, maar je kan dus vlekken uit je kleding krijgen met afwasmiddel. Smeer de vlek in en gooi hem daarna in je wasmachine. Let wel op: gooi geen afwasmiddel in je wasmachine zelf, dat is namelijk niet goed voor je machine.

2. Keukenkastjes schoonmaken

Pak jij ook direct allesreiniger uit de kast voor het schoonmaken van je keukenkastjes? Niet nodig. Je kan ook voor je keukenkastjes gewoon aan de slag met afwasmiddel. Het ontvet je keuken en dat is precies wat je wil. 

3. Ramen wassen

Afwasmiddel ontvet als de beste en is daarom ook ideaal om je ramen mee te wassen. Vul een spuitfles met een deel schoonmaakazijn en een deel water. Voeg vervolgens twee druppels afwasmiddel toe en je bent klaar om streeploos te boenen. 

4. Het fornuis schrobben

In de supermarkt heb je voor alle schoonmaakklusjes weer een ander schoonmaakmiddel. Zonde, want ook je fornuis krijg je gewoon schoon met afwasmiddel. 

Fotocredits: JESHOOTS.COM via Unsplash

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore