Binnenkijken bij

Binnenkijken bij.. Styliste en illustrator Frederique Haffmans

02 januari 2021 20:49

Frederique heeft een prachtig huisje in Noordwijk om in het weekend en in de vakanties even "te ontsnappen" aan de drukte in het centrum van Amsterdam.

Twee jaar geleden namen Frederique en haar vriend het huisje over van een vriendin en ze zijn er nog steeds dolblij mee! Het huisje is 35m2 en heeft een woonkamer, twee slaapkamertjes een douche en een fijn keukentje. Door de openslaande deuren sta je zo in de tuin.

Het extra cadeautje is dat ze met 15 minuten op het strand staat, haar favoriete plek.

Beachvibes

De basis van het huisje heeft ze helemaal wit gelaten. Lekker fris en knus. Daarnaast komen de kleuren van het strand terug. Het lichte blauw en veel natureltinten.

Verlaagd plafond

Toen ze het huisje kochten zat er een verlaagd plafond in. Eeuwig zonde natuurlijk! Erachter bleek een hele mooie houten nok tevoorschijn te komen. Door deze wit te maken wordt de beachvibe nog eens extra versterkt en lijkt het alsof je in je eigen strandtentje verblijft.  

De kofferbakmarkt

Haar inspiratie en meubeltjes haalt ze overal en nergens vandaan. Zo is de kofferbakmarkt in de buurt haar favoriet. Op een fijne dag kan je daar vanalles scoren. De leukste rotan meubeltjes, lijsten en serviezen bijvoorbeeld.

Daarnaast struint ze ook heel graag het internet af. Tweedehands meubels, daar houdt ze van. Het is duurzaam en er zit vaak een mooi verhaal achter.

Favoriete plek…

Haar favoriete plekje in het huisje is de slaapkamer. De kleine ruimte is heel knus met allerlei vrouwelijke accessoires, lijstjes met haar eigen illustraties én de zelfgemaakte kledingkast. Ze ging aan de slag met een houten ladder en daar hangen haar mooiste kledingstukken aan.  

Ook met de keuken is ze helemaal blij! Hij heeft een flinke metamorfose ondergaan maar is nu volledig naar haar zin. Met een aantal gelakte MDF platen pimpte ze de keukenkastjes en de commode waar ze als kind nog op heeft gelegen is een extra keukenblokje. Het oude gasfornuis en de koelkast maken het geheel af en geven het een echt jaren ’50 gevoel.

Creaftief met vilt

Niet alleen illustreren & styling vindt ze leuk, ze maakt ook graag zelf items voor in huis. Zo ging ze aan de slag met vilt om een wanddoek te creëren. In het doek komen alle elementen van het strand en de zee weer terug.

Een heerlijk plekje buiten

Als klap op de vuurpijl heeft het huisje een hele fijn tuin & serre. De basis stond er al, maar om het helemaal naar haar zin te maken heeft ze een aantal tegels vervangen voor mooie Marokkaanse vondsten en plaatste ze oude raampjes en kasdelen in het frame. Dit geeft een extra cosy gevoel.

Tips van Frederique

Woon je klein? Hou de basis dan rustig! Maak een kleurenpallet met kleuren die steeds terugkomen in de ruimte. Hierdoor krijg je een ruim gevoel en wordt het geheel niet te druk.  

Fotografie credits

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore