Huishouden

4 dingen die je kunt doen met oude kleding

05 augustus 2020 08:26 Aangepast: 05 augustus 2020 12:30

Zitten je lades propvol en past je kleding nauwelijks meer in je kast? Dan wordt het tijd dat je jouw kledingkast eens goed gaat uitzoeken. We snappen dat het moeilijk kan zijn om items weg te gooien, maar gelukkig hoeft dit ook niet altijd. Wij hebben 4 alternatieven voor je op een rijtje gezet!

Verkopen

Een leuk centje overhouden aan je oude kleding? Dat kan! Er zijn verschillende apps waarmee je supermakkelijk jouw kleding kunt aanbieden en verkopen. Upload wat foto’s, kies een prijs en verkopen maar! Zo maak je iemand anders blij met jouw oude kleding en heb jij eindelijk weer plek in je kast voor nieuwe kleding.

Goede doelen

Ook zijn er genoeg opties als je je kleding liever aan een goed doel doneert. Je kunt je kleding naar een van de textielcontainers brengen zoals Sympany. Deze organisatie draagt bij aan het recyclen van kleding en ontwikkelingsprojecten. Daarnaast heeft het Leger des Heils ook containers door het hele land staan. Wanneer je je kleding naar één van deze locaties brengt, verkopen zij de kleding en gebruiken ze het geld om de projecten van de organisatie te ondersteunen.

Inruilen voor korting

Gek op kleding van de H&M? Dan is dit wellicht een aantrekkelijke optie voor jou! Bij de H&M krijg je namelijk 15% korting per volle zak kleding die je inlevert. Het maakt niet uit van welk merk de kleding is, alles is welkom! Natuurlijk wel heel verleidelijk om na het afgeven van de zak nog even de winkel in te duiken…

Kleding ruilbeurs

Oké deze optie helpt niet echt als je meer ruimte in je kast wilt creëren maar is wel heel erg leuk. Er worden in verschillende steden regelmatig kledingruilbeurzen georganiseerd waar je jouw oude kleding kunt ruilen met andere. Zo heb je snel een nieuwe look bij elkaar zónder een euro uit te geven!

Fotocredits:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore