Eigen Huis & Tuin

4 mooie rolstoelvriendelijke natuurgebieden

04 augustus 2020 11:11

Met de zomerse temperaturen is het heerlijk om de deur uit te gaan en te genieten van wat frisse lucht. Ben jij opzoek naar een mooi natuurgebied dat toegankelijk is voor rolstoelen? Wij hebben een lijstje voor gemaakt met 4 prachtige plekken!

1. Amsterdamse waterleidingduinen

In de gemeente Bloemendaal zijn de heerlijke Amsterdamse waterleidingduinen te vinden. Het gebied kun je bereiken via vier verschillende hoofdingangen en allen zijn toegankelijk voor rolstoelen. Vanaf de ingangen ligt een verharde klinkerweg die door de rustgevende duinen loopt. Deze plek is perfect voor als je even uit wilt waaien in rustige omgeving! En: de duinen verlaten zonder een hert te hebben gespot is onmogelijk! 

2. Nationaal Park De Biesbosch

Deze plek is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Rondom Biesboschcentrum Dordrecht zijn verharde paden te vinden die goed toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel. Daarnaast kun je ook in de Noordwaard rondom de Spieringsluis een fijne tocht maken over de verharde paden. In voor een avontuur? Dan kun je bij het Biesboschcentrum Dordrecht ook een off-the-road-rolstoel huren met dikke banden, zo kun je ook op de onverharde paden verkennen!

3. Veluwezoom Gelderland

De Veluwezoom is het eerst Nationale Park in Nederland en is ontzettend groot. Het gebied is bijna 5000 hectare en is onderdeel van de Veluwe. Deze plek is wat minder bekend maar zeker de moeite waard om te bezoeken! Vanaf het bezoekerscentrum Veluwezoom in Rhenen loopt een rolstoelpad van 3 kilometer lang door dit geweldige natuurgebied.

4. Malenbos Limburg

Ook in dit bosgebied zijn twee rolstoelroutes. De route is 5 kilometer lang maar mocht je er eerder klaar mee zijn kun je deze inkorten tot 2,2 kilometer. Daarnaast kun je hier onderweg dieren als de eekhoorn, het wilde zwijn en de ree spotten als je geluk hebt! De rolstoelroute is met slecht weer wel minder geschikt, houd hier dus rekening mee.

Fotocredits:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore