Liefde voor je huis

Het is weer zonnebloementijd! Zo houd je je boeket zo lang mogelijk mooi!

10 juli 2020 16:00

Of het nou aan de weersomstandigheden te merken is of niet, het is hartje zomer en dat betekent: zonnebloemen! Niet alleen in de tuin staan ze prachtig, maar ook in huis stelen ze de show. Maar hoe houd je ze nou zo lang mogelijk mooi? Wij vertellen het je!

Zonnebloemen mooi houden

Om je zonnebloemen zo lang mogelijk mooi te houden, moet je de volgende dingen doen: 

  • Schuin afsnijden

Net als bij vrijwel alle snijbloemen is het ook bij zonnebloemen belangrijk om de stelen schuin af te snijden met een scherp (en schoon) mes, voordat je ze in het water zet. Op die manier kunnen de bloemen het water en de eventueel toegevoegde voedingsstoffen beter opnemen. 

  • Klein laagje water 

Zorg er voor dat je de vaas met een klein laagje water vult. Wanneer zonnebloemen te diep in het water staan kan de steel gaan schimmelen, waardoor de bloemen uiteindelijk korter mooi blijven. 

  • Geen bladeren in het water

Ook is het belangrijk dat de bladeren het water niet raken, omdat ook dan de stelen kunnen rotten. Maar wanneer er maar een kleine laag water in zit zal dit natuurlijk niet gebeuren. Zo wel, dan kun je de onderste bladeren verwijderen. 

  • Regelmatig water verversen 

Ondanks dat je ze het beste maar weinig water kunt geven, zijn zonnebloemen wel flinke drinkers. Daarom is het belangrijk het waterpeil goed in de gaten te houden, en het water regelmatig aan te vullen zodat ze nooit zonder komen te zitten, maar liever nog ververs je het water om de paar dagen. 

  • Scheutje heet water 

Gaan de zonnebloemen na verloop van tijd een beetje hangen? Niet getreurd, dat is simpel op te lossen door een scheut heet water in de vaas te gieten. Drie keer knipperen en je bloemen staan weer rechtop te stralen! 

 

Zet ze op de juiste plek 

Misschien had je al zo’n vermoeden door de naam van de bloem, maar zonnebloemen zijn dol op zon. Geef ze dan ook vooral een mooi plekje in huis waar ze lekker veel daglicht kunnen opnemen. Maar, let op: zet ze vooral niet naast dit item in huis!

Lees meer over bloemen in huis: 

Fotocredits

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore