Eigen Huis & Tuin

Binnenkijken bij… de bohemian woning met Indonesische invloeden van Marit

09 juli 2020 06:50 Aangepast: 09 juli 2020 17:00

Deze week kijken we binnen bij de jaren '50 kluswoning van Marit in Zoetermeer. Zij heeft hier een prachtige woning in bohemian stijl gecombineerd met naturel tinten. Daarnaast komen er veel oosterse elementen terug in het interieur en dat ziet er geweldig uit. De vriend van Marit komt uit Indonesië en hier hebben ze veel inspiratie opgedaan, dit is in het huis vooral terug te zien in de vorm van rotan accessoires. Een inspirerende binnenkijker met mooie eyecatchers en prachtige kleuren!

Beneden verdieping

De woonkamer heeft Marit helemaal zelf onder handen genomen. Om ruimte te creëren hebben ze de muur beneden opgebroken, zo komen alle drie de elementen in deze ruimte mooi bij elkaar. Ook ontstaat er zo veel meer licht beneden, wat fijn is omdat de woning wat kleiner is.  

In de eethoek heeft Marit de stijl expres rustig gehouden omdat de keuken en de zithoek wat drukker is. Het marmer en de rotan accessoires geven de eethoek een naturel look met lichte oosterse sferen. De woonkamer is meer geïnspireerd op de bohemian sferen en hier komt dus weer veel meer kleur in terug.  

Daarnaast zijn hier ook een aantal Balinese elementen te zien zoals de rietenlamp en de rietenstoel. Maar het favoriete item van Marit in deze ruimte is het zelfgemaakte tv-meubel, dit is een echte eyecatcher en geeft zithoek superveel karakter!

De keuken

De keuken hebben ze ook zelf gestyled en deze bevat vooral wat stoerdere elementen. Het aanrecht blad hebben ze zelf een betonlook gegeven door over een oud blad beton ciré te smeren. De keukentegels hebben een visgraatmotief en passen door het marmer weer mooi bij de eettafel.

Een kleurrijke trap

De trap naar boven is gedecoreerd met behang om zo meer warmte te creëren. Het behang heeft een tegelpatroon en alle kleuren die hierop te zien zijn komen ook weer terug in het huis. Op deze manier creëert Marit een mooie eenheid in huis en komt haar stijl duidelijk naar voren.

De slaapkamer

Boven bevindt zich de badkamer en de slaapkamer. Deze is aan de kleine kant en daarom heeft ze ervoor gekozen om het wastafelmeubel zelf te maken. Ook in de badkamer is gebruik gemaakt van beton ciré op de muur. Om te voorkomen dat de ruimte een kille uitstraling krijgt heeft ze voor de andere muur gekozen voor tegels met houtlook. 

In de slaapkamer komen de meeste rieten elementen terug. Het begon met een tweedehands rotan spiegel, deze vormt de basis van alle rieten accessoires in de slaapkamer en hier heeft Marit de rest op aangepast. Naast gevoel voor styling is ze ook nog eens hartstikke handig. Zo heeft ze een supergaaf hoofdbord voor het bed helemaal zelf gemaakt van bamboestokken. Een handige Harrie met een prachtig huis dus!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore