Eigen Huis & Tuin

Binnenkijken bij… een oud ziekenhuis dat is omgetoverd tot prachtig woonhuis

09 juli 2020 06:37 Aangepast: 09 juli 2020 16:49

Deze week nemen we een kijkje in het prachtige huis van Stefan en Heleen. Het stel is samen met het gezin net verhuisd naar een oud ziekenhuiscomplex in het mooie Bloemendaal. Terwijl ons team de tuin onder handen neemt laat Stefan ons de mooiste plekken in huis zien!

Een oud ziekenhuis

De woning van Stefan en Heleen is onderdeel van een voormalig (Provinciaal) ziekenhuis in Bloemendaal, dat uit 1849 stamt. Het gebouw heeft ongeveer twintig jaar leeg gestaan en was compleet verwaarloosd en vervallen voor het ziekenhuis een nieuwe (woon)functie kreeg. De balken waren rot, de ramen kapot en er waren overal lekkages. Maar dit vervallen gebouw is inmiddels omgetoverd tot een prachtige plek waar Stefan en Heleen met het hele gezin superfijn wonen.  

De woonkamer is opgedeeld in twee gedeeltes waarbij ze gebruik hebben gemaakt van de authentieke muur die er al stond. Aan de ene kant bevindt zich het zitgedeelte met een open haard en ruime bank. De andere kant is de plek waar het gezin samen lekker op de bank tv kijkt.

Groter wonen

Omdat ze voorheen minder groot woonden waren er veel nieuwe meubels nodig om het huis in te richten. Omdat de kosten dan snel oplopen, moesten ze hier wat op verzinnen. Gelukkig vonden ze een veilingsite van een meubelzaak die failliet was gegaan, waar ze voor een mooie prijs superleuke meubels wisten te scoren!  

De trap naar boven ziet er geweldig uit en geeft de ruimte een open uitstraling. De constructie in het trappengat hebben ze veranderd door de originele balken uit de bestaande verdiepingsvloer weg te zagen. De balken zijn bewaard en komen weer terug in de tuin die Tom en Huib voor het gezin heeft aangepakt. De balken zijn verwerkt in de muurtjes naast de door Thomas zelfgemaakte buitendouche.

Een unieke wastafelbak

De ruimte boven was oorspronkelijk de gang op eerste verdieping van het ziekenhuis. De gang liep door het hele complex heen, waar aan beide kanten de kamers voor patiënten zaten. Nu zit hier de slaapkamer van Stefan en Heleen met daar aan vast een heerlijke open badkamer. De badkamer heeft een uniek wastafelmeubel gemaakt van een oude werktafel waar ze zelf twee kommen bij hebben gezocht. Door deze combinatie van vintage en modern sluit de badkamer haarfijn aan bij de stijl in het rest van het huis.  

Een droomhuis

Boven is het domein van de jongens,  waar in ieder geval genoeg plek is om lekker te hangen met vrienden! In de loungeruimte staat een ruime bank en er kan gezellig getafelvoetbald worden. De originele spanten van het ziekenhuis zijn in deze ruimte ook nog goed te zien en geven de ruimte een karakteristieke sfeer.  

Eén ding is zeker: zodra de tuin af is kun we stellen dat het huis van Stefan en Heleen een droomhuis is waar menig mens jaloers van wordt!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore