Eigen Huis & Tuin

Binnenkijken bij… de driegeneratiewoning met vintage tones van Ayla

09 juli 2020 06:51 Aangepast: 09 juli 2020 15:59

Evelyn gaat langs bij Ayla en haar gezin in Schoorl. Samen met haar ouders woont zij hier op een droomplek! Ze wonen tussen het groen en de zee is op fietsafstand van hun prachtige stulpje. In het voorhuis wonen haar ouders en in de nieuwe aanbouw heeft Ayla een supermooie eigen plek gecreëerd met een vintage touch!

De aanbouw bij haar ouders

De ouders van Ayla wonen in het voorhuis en aan de achterkant daarvan hebben ze een groot stuk aangebouwd. Dis is nu het supergave huis van Ayla en haar gezin. Het hele huis wordt gedragen op een eikenhouten gebint, een supermooie basisconstructie waarmee het huis een boerderij sfeertje krijgt.

De oude buitenmuur is de sfeerbepalende blikvanger in huis. Tegen deze bestaande muur hebben zij het huis gebouwd en samen met haar vriend Jordi heeft ze deze met bloed, zweet en tranen beetje bij beetje afgebikt. Het resultaat is prachtig en was het werk dus meer dan waard!

Licht en ruimtelijk

Een belangrijke wens voor het stel was dat de begane grond één grote ruimte zou worden. De open trap en de lichtstraat van de vide geven extra ruimtelijkheid en lekker veel licht aan de riante woonkamer. Ook heeft Ayla een open keuken die supermooi opgaat in het interieur. Voor de kastjes hebben ze zelf fronten gemaakt van berkenmultiplex met daarop grepen van metaal. Het keukenblad is van dik berkenhout waardoor het aanrecht net een groot dressoir lijkt.

Zelf ontworpen

Van binnen heeft Ayla het hele huis zelf ontworpen. Met een handige vader binnen handbereik heeft ze het helemaal eigen kunnen maken. Wanneer ze iets bedenkt hoeft ze alleen maar even bij haar vader aan te kloppen en hij maakt het dan precies zoals ze het in gedachte heeft!  

Ayla is gek op de combinatie van oud en nieuw en dit zie je dus ook goed terug in het interieur. Door veel te combineren ontwikkel je volgens Ayla een uniek interieur. Ze houdt ervan om combinaties te maken die niet altijd vanzelfsprekend zijn. Zo heeft ze de zwarte, stalen kozijnen gecombineerd met houten eikenbalken en dat staat geweldig! Door veel natuurlijke materialen te gebruiken kun je volgens haar combineren en tegelijkertijd een mooie samenhang creëren.

Vintage vondsten

Het huis staat vol met vintage parels waar ze haar eigen draai aan heeft gegeven. Van een oude schooldeur tot aan een werkbank die nu dient als wastafelmeubel, ze weet overal weer iets gaafs van te maken. De natuurlijke materialen, vrolijke kleuren en vintage eyecatchers maken het huis van Ayla tot een unieke en superinspirerende plek!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore