Eigen Huis & Tuin

DIY: zo maak je een commode van een buffetkast!

08 juli 2020 06:21 Aangepast: 08 juli 2020 16:26

Thomas heeft zich laten inspireren door Marina en gaat ook aan de slag met het hergebruiken van spullen. Hij maakt van een oude buffetkast een superleuke commode! Heb jij ook een oude buffetkast staan en wil je deze ook omtoveren tot een commode? Met dit stappenplan helpen wij je op weg!

Stap 1. Een buffetkast scoren

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk dat een mooie buffetkast op de kop tikt. Heb je er geen in huis? Kijk dan even op Marktplaats of ga een middagje struinen door de kringloop, grote kans dat je hier een mooie tegen het lijf loopt!

Stap 2. Uit elkaar halen

Om de kast mooi op te knappen is het slim om deze eerst uit elkaar te halen. Kijk goed hoe je de commode wilt indelen en of je eventueel nog wat lades in de kast wilt aanpassen. Ook kun je de knopjes vervangen of er nieuwe deurtjes opzetten als je dat mooi vindt.

Stap 3. Schuren en plamuren

Voor je alles weer in elkaar gaat zetten kun je de losse stukken het best eerst mooi opschuren. Ga je plankjes op een andere hoogte hangen? Zorg er dan voor dat je de gaten met plamuur dicht. Gebruik voor het plamuren twee componenten plamuur, dit droogt lekker snel!

Stap 4. Terug in elkaar

Als alles netjes afgewerkt en opgevuld is kun je de kast weer in elkaar gaan zetten. Houd rekening met de hoogte van de commode en zorg dat je van tevoren goed hebt bedacht op welke plek je alles wilt hebben. Als alles weer in elkaar zit kun je de kast een likje verf geven zodat deze perfect past bij de rest van het interieur. Nu nog wat leuke accessoires en jouw commode is helemaal klaar voor de kleine!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore