Ga naar de inhoud
Alles voor in de tuin

Zelf plukken is leuker: pluk je eigen veldboeket in een van deze pluktuinen!

We zijn gek op veldboeketten in huis. Maar nog leuker worden ze wanneer je zo’n prachtige bos helemaal zelf hebt samengesteld én geplukt. In heel Nederland zijn pluktuinen te vinden waar je je eigen plukboeket kunt samenstellen.

Plukboeket

Bomvolle bloemboeketten zijn verleden tijd. Tegenwoordig worden we veel blijer van luchtige bossen, waarbij hoge en lage bloemen speels alle kanten op springen. Oftewel: een veldboeket of plukboeket! Deze kun je natuurlijk gewoon bij de bloemenstal kopen, maar… zelf plukken is nou eenmaal veel leuker. Dit kun je in het wild doen, maar er bestaan ook speciale pluktuinen waar je -vaak voor een prikkie- een prachtig veldboeket kunt samenstellen en waar je vaak ook nog wat groenten kunt oogsten. Wij zetten onze favoriete pluktuinen voor je op een rijtje. 

Pluktuin Bakkum 

Deze pluktuin ligt tussen de Noord-Hollandse akkervelden van gemeente Castricum en is geopend van (ongeveer) april tot en met de nazomer. Bij aankomst krijg je een schaartje, een emmertje en wat simpele instructies, waarna je zoveel kunt plukken als je wil. Uiteindelijk reken je af wat je geplukt heb. Let op: je kunt hier niet pinnen! Houd wel de socials goed in de gaten om te zien of er voldoende te plukken valt, dat verschilt namelijk van week tot week. Wil je voor grootse bossen gladiolen en zonnebloemen gaan? Ga dan halverwege of eind juli.  

Adres: Limmerweg 5c, Bakkum

Plukweide Haarlem 

De Plukweide is een bloemenveld aan de stadsrand van Haarlem, waar de bloemen op natuurlijke wijze worden geteeld. De pluktuin bevindt zich in een openbare buurttuin, waar iedereen op elk tijdstip van de dag van de mooie bloeiers kan genieten. Wil je de bloemen liever mee naar huis? Dat kan ook! Voor €8 kun je zelf een bos plukken. Ben je van plan vaker te komen plukken, dan kun je ook een strippenkaart kopen. Ben je écht heel erg fan, dan kun je zelfs een jaarabonnement kopen. 

Meer info? Check de website of Instagrampagina

Adres: Tennispad 2, Haarlem 

Hanneke's Pluktuin Biddinghuizen 

Woon je in (de buurt van) Flevoland, dan kun je Hanneke's Pluktuin niet overslaan. Deze prachtige pluktuin in Biddinghuizen, midden in de Flevopolder, bestaat uit één hectare vol bloemenpracht. Vroeg in het voorjaar vind je er tulpen in alle denkbare kleuren, later in de zomer kun je er prachtige veldboeketten samenstellen. Ook is er een kas waar je nog koffie of thee kunt drinken. 

Kijk voor meer informatie op de website of volg ze op Instagram!

Adres: Ellerweg 18, Biddinghuizen 

Pluktuin Stoutenburg

Een theetuin én een pluktuin in één. Wat wil je nog meer? Van half april tot half mei staat deze pluktuin in het Utrechtse Stoutenburg geheel in het teken van tulpen plukken. Daarna kun je van juli tot einde zomer de mooiste bloemen voor je veldboeket plukken, zoals Dahlia’s, Lathyrus, Goudsbloemen, Korenbloemen en Zinnia’s. 

Kijk voor meer informatie op de website.

Adres: Stoutenburgerlaan 6,Stoutenburg 

Pluktuinzoeker

Zijn de bovengenoemde pluktuinen iets te ver van jouw huis gelegen? Kijk dan vooral even op de Pluktuinzoeker, want er zijn er nog véél meer! 

Fotocredits