Gezien op TV

Voor Hetzelfde Geld #6: van Schipholdrukte in Hoofddorp naar tuinieren op het platteland

14 december 2019 11:26 Aangepast: 02 juli 2020 11:30

Marcel en Colinda hebben jarenlang een nieuwbouwhuis in Hoofddorp gehuurd, maar overwegen nu om een huis te kopen. Ze kregen het aanbod om hun huidige huurhuis te kopen, maar dat zette hen eigenlijk vooral aan het denken om misschien toch meer de rust op te zoeken.

Door dit aanbod is het balletje gaan rollen en zijn ze zichzelf af gaan vragen wat ze nou eigenlijk écht willen. Ze realiseerden zich dat ze eigenlijk heel graag op een rustigere plek zouden willen wonen (waar niet constant het vliegverkeer van Schiphol de rust verstoort). Daarnaast zouden ze graag een huis willen met wat meer grond rondom het huis, zodat ze hun eigen moestuin aan kunnen leggen én eventueel een bed & breakfast in de tuin kunnen realiseren.

Genoeg redenen dus om de randstad te verlaten en te ‘emigreren’ naar het platteland! Maar waar naartoe? Dat gaan ze proberen te ontdekken in Voor Hetzelfde Geld. Ze krijgen namelijk de kans om drie potentiële droomhuizen binnen hun budget van €350.000 te bezichtigen, zonder te weten waar deze huizen staan. Het huis dat ze het meeste aanspreekt mogen ze een weekje betreden tijdens de logeerweek.

Huis 1

Het eerste huis is een vrijstaand huis in het West-Friese Sint Maarten (Noord-Holland), op 63 kilometer afstand van Hoofddorp. Het huis heeft een woonoppervlak van 122 vierkante meter en is recentelijk nog opgeknapt. Daarnaast zit er een riant stuk grond bij ínclusief moestuin, een garage en ruimte om een bijgebouw te bouwen voor een eventuele bed and breakfast. De vraagprijs is €349.000 en de vierkante meterprijs ligt hier gemiddeld 25% lager dan in Hoofddorp. 

Huis 2

Huis nummer twee is een vooroorlogse twee-onder-een-kapwoning en ligt eveneens in het Noord-Hollandse West-Friesland, en wel in Andijk, op 81 kilometer van Hoofddorp. Ook dit huis heeft een authentieke buitenkant, maar is van binnen helemaal gemoderniseerd. Pluspunt? In de tuin ligt al een fundering waar je een schuur of bijgebouw kunt plaatsen voor de bed and breakfast! De woning heeft een woonoppervlak van 139 vierkante meter en een vraagprijs van €325.000. De vierkante meterprijs ligt hier 30% lager dan in Hoofddorp. 

Huis 3

Het derde huis ligt in het Overijsselse Willemsoord, op 140 kilometer afstand van hun huidige woonplaats. Hier staat een prachtig, vrijstaand huis met rieten dak en een woonoppervlak van 110 vierkante meter. Het perceel beschikt al over een moestuin en een schuur die de mogelijkheid biedt voor een bed and breakfast. De vraagprijs is €334.500 en de meterprijs ligt hier 40% lager dan in Hoofddorp. 

Logeerweek

Als Marcel en Colinda hun keuze hebben gemaakt mogen ze een week proefwonen in één van de huizen die hen het meest aansprak. Dit weekje proefwonen is bedoeld om te kijken of het huis daadwerkelijk hun droomhuis is, maar ook om kennis te maken met het dorpse leven. Dat laatste lijkt geen probleem te zijn voor het koppel, maar of het huis ook daadwerkelijk een match is? Dat zie je in de compilatie hierboven, of bekijk de hele aflevering terug op Videoland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore