Eigen Huis & Tuin

Van grote zandbak naar knusse, moderne tuin!

01 juli 2020 06:58 Aangepast: 09 juli 2020 15:34

Kevin en Laura wonen pas vier dagen in hun nieuwbouwhuis in Almere dus de tuin ligt er nog niet zo gezellig bij. Het liefst willen ze een overkapping in de tuin om lekker een wijntje te drinken, daarnaast hopen ze op een grote tafel waar ze lekker met vrienden aan kunnen tafelen. Ze houden van modern en willen graag de sfeer die ze binnen hebben gecreëerd doortrekken naar buiten. Tijd om aan de slag te gaan!

Eruit met het water en erin met het zand!

Toms eerste taak is het maken van een greppeltje, want vlak na de start van de tuinverbouwing komt het met bakken uit de hemel. Gelukkig is het water snel weggelopen en kan hij aan de slag met het zwaardere geschut. Omdat het een nieuwbouwwoning betreft is het belangrijk dat de grens eerst afgebakend wordt, we willen natuurlijk niet ineens de tuin van de buren een stukje meepakken! Als voorbereiding graaft Tom met een graafmachine een deel van de kleigrond weg, deze grond blijft namelijk langer nat en dit kan ervoor zorgen dat je tegels gaan verzakken. Hij vult de tuin vervolgens weer met zand.

Aan de slag met de schutting en overkapping

Tijd om te beginnen met de schutting, zo’n grote gedeelde tuin is natuurlijk supergezellig, maar in dit geval niet de bedoeling. De basis van de schutting bestaat uit Douglas houten planken met daarop gepotdekselde planken. Met de schutting wordt ook direct de fundering voor de overkapping gelegd. Als dit gedaan is begint Tom met het plaatsen van de beplanting, hij kiest voor een paar bomen en snoeit ze gelijk wat bij. Heb je zelf ook een hoge boom in de tuin? Dan kan dit gereedschap niet in jouw schuur ontbreken.

Van binnen naar buiten

Nu het geraamte van de overkapping en de schutting staan, begint Tom met de bestrating. De bestrating wordt in de lengte van het huis doorgetrokken naar de overkapping, dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Daarnaast legt hij de klinkers in een visgraatmotief, net zoals de houten vloer binnen! Thomas zit ondertussen ook niet stil, hij helpt deze keer namelijk ook een beetje mee aan de tuin, en wel in de vorm van een zelfgemaakte zandbak!

Tijd voor Denise!

Voordat Denise kan beginnen met het afstijlen plaatst Tom nog een pergola in de tuin. Deze bekende constructie zorgt voor een knusse look. Onder de overkapping komt een ruime hoekbank waar Kevin en Laura straks lekker kunnen relaxen. Denise gaat dit keer voor zwarte accessoires gecombineerd met hout en aardetinten. Zo krijgt de tuin een moderne maar toch knusse uitstraling. Terwijl Denise bezig is gaat Tom aan de slag met een verlichtingssyteem dat op afstand bedienbaar is, handig!

Cheers!

Er wordt ook een grote eettafel geplaatst in het midden van de tuin en om de zomeravonden compleet te maken wordt er een barbecue neergezet waarmee Kevin straks helemaal los kan gaan. Als kers op de taart wordt de zandbak van Thomas geplaatst, zo hebben de kinderen straks ook een plekje om lekker te spelen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore